Burgemeester Dongen sluit pand na vondst harddrugs

Foto:

Burgemeester Marina Starmans heeft besloten een verhuurde kamer in het pand aan de Oude Baan 88B in Dongen te sluiten na vondst van harddrugs. De kamer wordt voor de duur van 3 maanden gesloten vanwege overtreding van de Opiumwet. Op 19 juli 2016 trof de politie in de kamer in het pand een handelshoeveelheid harddrugs (cocaïne en hennepolie) aan. Daarnaast werd er een grote hoeveelheid verpakkingsmateriaal voor drugs aangetroffen.

Tijdelijke sluiting
Van donderdag 20 oktober 2016 tot donderdag 19 januari 2017 is het verboden de betreffende kamer in het pand te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Dongen een eind maken aan drugs gerelateerde activiteiten vanuit deze locatie. De gemeente heeft de omgeving per brief geïnformeerd over de stand van zaken.

Damocles
De sluiting gebeurt op basis van het door de burgemeester vastgestelde Damocles-beleid.  Artikel 13b van de Opiumwet, ook wel aangehaald als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten. De burgemeester kan op basis van de wet bestuursdwang toepassen en woningen of voor het publiek toegankelijke inrichtingen sluiten als daar sprake is van drugs gerelateerde activiteiten.

Meld Drugsoverlast
Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Dongen en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaart u drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen