Stem op Pim Brouwers als ‘Sporttalent van het Jaar’

Foto:

Het zijn spannende weken weken voor de 22-jarige oud-Cambreurleerling Pim Brouwers. Ondanks een lichamelijke beperking is Pim een fanatieke sporter, en in die hoedanigheid is hij nu genomineerd voor Sporttalent van het Jaar. Stemmen kan tot 31 oktober!

Pim vertelt:  “doordat ik te vroeg geboren ben heb ik een hersenbeschadiging opgelopen. Door die hersenbeschadiging heb ik nu een lichamelijke beperking. Deze handicap is: cerebrale parese, ook wel spasme genoemd. Dit wil zeggen dat ik spastisch ben in mijn onderlichaam en niet goed kan lopen. Daarnaast is mijn bovenlichaam, in een lichte vorm, spastisch en is mijn rompbalans verstoord. Door het vele trainen is mijn rompbalans verbeterd en het spasme in mijn bovenlichaam afgenomen.”

pim3

“In het verleden heb ik verschillende sporten beoefend”vervolgt Pim, “maar in de afgelopen jaren ben ik erachter gekomen dat ik op het gebied van sport vier passies heb, namelijk: zitskiën, handbiken, rollen en obstacle running> Dat laatste is een soort mudmasters in een rolstoel met een team van vijf buddy’s die me helpen als dat nodig is Deze sporten beoefen ik gedreven en met heel veel plezier. Mijn handicap schakel ik met mijn verschillende sporten uit omdat ik deze zittend uit moet voeren.”

Na het Cambeur College, waar hij de MAVO volgde,studeerde Pim Brouwers MBO Communicatie op de Rooi Pannen, gevolgd door een HBO opleiding sport en communicatie op de Fontys Hogeschool. Bij een stage kwam hij in contact met het Fonds Gehandicaptensport. “Voor hen heb ik aardig wat werkzaamheden uitgevoerd en op hun verzoek geef ik ook lezingen.Ik vind het erg belangrijk dat andere mensen met een handicap gaan sporten en dat mensen zonder handicap een ander beeld krijgen van invalide personen. Daarom wil ik in mijn lezingen mijn enthousiasme, gedrevenheid en ervaringen in het hebben van een handicap graag overbrengen. Dit wil ik doen om zowel mensen met als zonder handicap te motiveren en te stimuleren.” Om er aan toe te voegen: “De kernboodschap van de lezing voor mensen zonder een handicap is: ‘Mensen met een handicap zijn absoluut niet zielig en zij kunnen veel meer dan iedereen denkt.”

Op sportgebied heeft Pim inmiddels een aardige cv opgebouwd:

Zitskiën: 4 jaar lang bij de B-selectie van de Nederlandse Ski Vereniging

Handbiken: in 2014 100km Amstel Gold Race, in 2015 150km Amstel Gold Race

Rollen: in 2012 en 2013 de Kennedymars (80km) van Waalwijk, in 2014 Amsterdam-Tilburg (125km), in 2013 en 2015 50 km tijdens de Nijmeegse 4Daagse en in 2016 55km tijdens de Nijmeegse 4Daagse

Obstacle Running: in 2015 12km Mudmasters, in 2016 19km Strong Viking Run Water Edition

pim2

Mede dankzij deze indrukwekkende lijst is Pim nu genomineerd voor de titel Sporttalent van het Jaar. Om dat te kunnen worden moet er digitaal gestemd worden. Natuurlijk hoopt Pim dat vele Dongenaren dat voor hem gaan doen. Stemmen kan tot en met 31 oktober op http://www.sporttalentvanhetjaar.nl/ 

Tip: je kunt iedere dag weer een nieuwe stem uitbrengen op Pim

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen