Petitie ‘Spaar de natuur in het Blik en de Duiventoren’ van start

Foto:

Vanaf 4 oktober staat de petitie ‘Spaar de Natuur in het Blik en de Duiventoren’ online. Met de petitie wil het comité ‘Handen Af van de Duiventoren en het Blik’ naar eigen zeggen een eerlijk onderzoek naar het tracé voor de Heistraat afdwingen.

Woordvoerder René Roovers legt uit: “de provincie heeft nu haar voorkeur uitgesproken voor een nieuwe weg door de natuurgebieden het Blik en de Duiventoren. De noodzaak van die nieuwe weg is volgens ons comité echter niet aangetoond. In de petitie wordt gepleit om eerst eerlijk en gedegen onderzoek te doen voordat er een definitieve keuze wordt gemaakt. Daarbij moet vooral het verbeteren van de bestaande weg meegenomen worden. Onze natuur is te kostbaar om die voor vele tientallen jaren naar de vernieling te laten helpen. Overal maar asfalt uitrollen is niet langer een oplossing.”

Roovers roept names het comité iedereen die de natuur in Dongen een warm hart toedraagt op de petitie te tekenen en in eigen kring te delen. “De petitie werd in de eerste uren nadat hij online was gezet al tientallen keren ondertekend.  De komende maanden zal er op verschillende manieren aandacht worden gevraagd voor de actie. Er komen borden langs de Heistraat en er is een actieposter gemaakt die in heel Dongen verspreid zal worden. De poster kan besteld worden via email adres: [email protected]. Er komt een flyer die huis aan huis wordt verspreid” aldus René Roovers.

De steunbetuigingen zullen begin 2017, samen met de tekst van de petitie en voordat de definitieve besluitvorming over het tracé plaatsvindt, worden aangeboden aan het provinciebestuur en de gemeentebesturen van Dongen en Oosterhout.

Het adres voor de ondertekening is https://spaardeduiventorenenhetblik.petities.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen