Noorderlaan in beeld als mogelijk nieuwe locatie VV Dongen

Foto:

Het College van B&W wil dat in ieder geval de Noorderlaan meegenomen gaat worden in een onderzoek naar de mogelijk nieuwe huisvesting voor VV Dongen. De voetbalvereniging kampt al enige tijd met capaciteitsproblemen. Er zijn te weinig velden, die te intensief bespeeld worden en rondom het sportpark zijn met name op wedstrijddagen parkeerproblemen. Op de huidige locatie zijn bovendien niet echt groeimogelijkheden meer.

Een nieuwe locatie kan een oplossing voor de problematiek zijn. Als vv Dongen inderdaad zou gaan verhuizen, dan worden er op het huidige sportpark woningen gebouwd. Een andere oplossing voor de problemen van VV Dongen is herinrichting van de huidige locatie. Aan dat scenario geeft het bestuur van vv Dongen de voorkeur. Zij blijven het liefst op de huidige locatie. Volgende week donderdag gaat de gemeenteraad het voorstel en de uitgangspunten voor het haalbaarheidsonderzoek bespreken.

De oplossing voor de problematiek van vv Dongen kwam een aantal weken geleden in een stroomversnelling, toen Van Wanrooij Projectontwikkeling B.V. zelf bij de gemeente aanklopte met het aanbod om een haalbaarheidsonderzoek te doen naar een nieuwe locatie voor de voetbalclub. De gemeente had daar wel oren naar; het onderzoek kost de gemeente helemaal niets en schept ook geen enkele verplichting naar de projectontwikkelaar toe en de uitkomsten van het onderzoek. De gemeente wil ook meteen mee laten onderzoeken of de banen van Stichting Tennis de Biezen mee kunnen verhuizen naar een eventueel nieuwe locatie. Dat kan overigens ook nog een andere locatie zijn, maar de gemeente heeft laten weten in ieder geval de Noorderlaan mee te willen nemen.

Uitgangspunt voor het onderzoek is dat eventuele verhuizing van VV Dongen geen geld mag kosten. Dat hoeft ook niet, want als het inderdaad tot verplaatsing zou komen, dan kan dat betaald worden uit de opbrengsten van de grondverkoop van sportpark de Biezen. De gemeente is eigenaar van de grond en de velden en vv Dongen van de opstallen. Zo is het nu en zo moet het ook in de nieuwe situatie blijven.
Verdere uitgangspunten zijn dat de nieuwe locatie, velden en accommodatie natuurlijk moeten voldoen aan de kwaliteitseisen van de KNVB. Het bestuur van VV Dongen raadpleegt op 14 oktober haar leden over deelname aan de haalbaarheidsstudie.

Als de gemeenteraad en VV Dongen hebben ingestemd met de uitgangspunten, dan gaat het haalbaarheidsonderzoek van start. De resultaten moeten uiterlijk 1 februari 2017 klaar zijn.

Door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen