Warm welkom voor Heeren van Dongen

Foto: Bernadette Klerx

De Heeren van Dongen is als tijdelijke locatie voor activiteiten van De Cammeleur goed in de smaak gevallen. Omwonenden en verenigingen waren maandagavond massaal ingegaan op de uitnodiging van Stichting Donckhuys om het resultaat van de opknapbeurt te bewonderen. Bridgeclub 82 trapt donderdag af met zijn wekelijkse bridgeavond, nu dus in de ‘grote zaal’(de voormalige discotheek) van de Heeren van Dongen.

‘Het lijkt misschien op het eerste gezicht dat er niet veel veranderd is, maar er is de afgelopen weken toch flink vertimmerd’, vertelde wethouder Ad van Beek die erg in z’n nopjes was dat er zoveel mensen naar de opening waren gekomen. De veranderingen hebben vooral betrekking op veiligheid en er is ook asbest verwijderd.

Sloop ‘oude’ Cammeleur
Over een paar dagen is het dan echt zo ver: maandag 5 september maakt de slopershamer een definitief eind aan De Cammeleur. Op diezelfde plek komt een fraai, modern multifunctioneel gebouw, dat de vaste thuishaven wordt van Theek 5, Kunstpodium, ContourdeTwern en Stichting Donckhuys. Tot die tijd worden de activiteiten die tot op heden in De Cammeleur plaatsvonden verspreid over een aantal locaties: de Salamander (voor de grote evenementen), ’t Schouw, de Geubel en de Heeren van Dongen dus.

hvd02
Geen overlast
Een aantal verenigingen en groepen gaat wekelijks of een aantal malen per jaar gebruik maken van de Heeren van Dongen. De locatie zal ook gebruikt worden voor de Sinterklaasintocht, een aantal theatervoorstellingen en misschien ook enkele kleinere carnavalsactiviteiten. Gemiddeld zullen er 5 tot 7 activiteiten per week zijn, voornamelijk in de avonden. Toch verwacht de gemeente geen grote parkeer- of geluidsoverlast. Tegenover de Heeren van Dongen is een tijdelijke fietsenstalling ingericht, die eventueel nog uitgebreid kan worden. Voor mindervaliden zijn er twee parkeerplaatsen gereserveerd op het terrein naast St. Josephstraat 197 en de laad- en losstrook achter Intertoys/Blokker kan ’s avonds als parkeerruimte gebruikt worden.

Naam
Of de Cammeleur straks nog met dezelfde naam door het leven zal gaan, blijft nog een verrassing. De gemeente is samen ‘met een groep creatieve, deskundige en betrokken Dongenaren aan de slag gegaan met de naamgeving. De groep is inmiddels al bij elkaar geweest en de bedoeling is dat de naam bij de start van de bouw op 1 november bekend wordt gemaakt.

door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen