Tintelbelle en Tintel pakten groots uit met twee voorstellingen

Foto:

Afgelopen weekend was de Cammeleur omgetoverd tot een waar theater. Theatergroep Tintel en de leerlingen van Tintelbelle gaven er ieder twee voorstellingen voor volgepakte zalen en een enthousiast publiek. Creatieve duizendpoot Isabelle Murg-van Gelderen mag trots zijn op haar leerlingen, die het publiek in vervoering brachten met vakkundig geregisseerde voorstellingen.

Voor haar 80 jeugdige leerlingen had Isabelle zelf het script en de liedteksten geschreven van de musical ‘Binnenstebuiten’, gebaseerd op de Pixar  film Inside Out. Daarnaast was Isabelle ook de dans-, zangcoach en nam zij de regie voor haar rekening. Het verhaal ging over een meisje Riley in wiens hoofd allerlei emoties spelen, zoals Plezier, Angst, Woede, Afkeer. Als haar ouders gaan verhuizen, hebben Riley en haar emoties nogal moeite om zich aan te passen…… Dit alles werd overtuigend gespeeld én gedanst door de diverse leeftijdsgroepen. Een feest om naar te kijken en te luisteren met zo nu en dan zelfs rumte voor een traantje van ontroering.

binnenstebuiten2

binnenstebuiten3

Theatergroep Tintel
De volwassen theatergroep, die ook onder leiding staat  van Isabelle Murg-van Gelderen was vorig jaar nog 7 man/vrouw sterk…dit jaar is de groep gegroeid tot 15 man/vrouw. Zo kort nog maar bezig.., maar toch zetten zij een sterke performance neer. Vol overgave speelden zij de klucht Midzomernachtsdroom Zij hadden hun tanden gezet in dit zeker niet makkelijke stuk van Shakespeare.

mzn1

In een fantastisch decor werd het verhaal door” Puck” verteld, een grappige rol van Jessica van Loon, met veel verve gespeeld! Met name Katinka Gerrits, als Spoel, bracht de hele zaal menigmaal aan het schaterlachen. Vergeleken bij de vorige voorstelling een jaar geleden boeklte deze groep een enorme progressie. Zeker met enkele muzikale zangtalenten werd het een muziektheatervoorstelling met het optreden van Lotte Schmitz als een van de hoogtepunten. Zij bracht als dronken Hertogin het lied “all by myself” op een onnavolgbare manier ten gehore. Hierdoor werd de voorstelling zeer zeker naar een niveau hoger getild.Complimenten voor Isabelle en al haar  leerlingen. We zijn nu al benieuwd naar de voorstellingen van volgend jaar.

mzn2

mzn3

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen