Koninklijke onderscheiding voor Mary van Gils en Paul Verheijden

Foto:

Zaterdagavond reikte burgemeester Marina Starmans-Gelijns een Koninklijke onderscheiding uit aan Mary van Gils (74 jaar) en aan Paul Verheijden (64 jaar). De heren Van Gils en Verheijden zijn al jaren verbonden aan de scoutinggroep De Stormvogels, een scoutinggroep voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

Mary van Gils
Mary van Gils draagt de Scouting in de gemeente Dongen als sinds 1972 een warm hart toe. Vooral zijn verdiensten voor Scouting de Stormvogels springt daarbij in het oog. Voor deze groep zet de heer Van Gils zich al sinds 1992 (ruim 23 jaar) belangeloos in. De heer Van Gils is nog steeds bestuurslid, waarvan hij vele jaren fungeerde als penningmeester. Gezien zijn financiële achtergrond wist hij de juiste wegen te bewandelen om fondsen, instanties en inwoners enthousiast te maken om geld te doneren. Met het ingezamelde geld werd een goede huisvesting geregeld en kwam er deugdelijk spelmateriaal. De heer Van Gils is niet alleen bestuurslid, hij is ook actief als groepsbegeleider en hij stuurt de leiding aan. Hij neemt deel aan het kampprogramma, waarbij hij actief meedoet aan het rollenspel. Daarnaast heeft de heer Van Gils recent ook nog tijd gevonden om zich in te zetten voor de Stichting Welzijn Ouderen Dongen, waar hij als maaltijdbezorger fungeert.

Paul Verheijden
Paul Verheijden is al ruim 20 jaar de gedreven secretaris van Scoutinggroep De Stormvogels. Door zijn nimmer aflatende inzet en zijn gestructureerde aard heeft hij veel aan de vereniging toegevoegd. Hij weet anderen te enthousiasmeren en pakt zelf vele activiteiten op, zoals het beheren en verhuren van het gebouw, mede-organiseren van de jaarlijkse kampen, klusjesman, innen van contributies, benaderen sponsors en donateurs, organiseren van allerlei evenementen, beheren wachtlijstleden en nog veel meer. Wekelijks draait hij mee met de zaterdagmiddagbijeenkomsten in allerlei hoedanigheden. Kortom de heer Verheijden is de allesdoener van De Stormvogels
De heren ontvingen hun Koninklijke Onderscheiding tijdens de viering van het 30 jarig bestaan van scoutinggroep De Stormvogels.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen