C-Infra neemt Looiersplein flink op de schop

Foto:

Wie dezer dagen in de buurt van of op het Looiersplein komt, kan er niet omheen: er wordt hard gewerkt aan een nieuwe look van dit plein in het hart van Dongen. dongen.nieuws.nl nam een kijkje.

C-Infra voert de werkzaamheden op het Looiersplein uit.  Corné van den Noort, directeur van het Dongense bedrijf legt in het kort uit wat er momenteel gebeurt. We zien immers dat het midden van het plein zo’n twee meter diep is uitgegraven. “Er wordt een speciale voorziening aangebracht onder het nieuwe Looiersplein waardoor de capaciteit van het opvangen en afvoeren van water enorm vergroot wordt. Waar de Hoge Ham nu nog wel eens last heeft van een slechte afwatering na een zware regenbui , is dat straks verleden tijd want die straat staat in verbinding met dit nieuwe systeem.”

lp5

Als het werk onder de grond gereed is, wordt het Looiersplein opnieuw bestraat en krijgt het plein Looiersplein krijgt een sfeervolle inrichting, met ruimte voor ontmoeten en zitgelegenheid. Ook komt er een podium, dat voor kinderen een speelplek kan zijn en voor kleine evenementen kan worden gebruikt. Het gedeelte waar nu gewerkt wordt , is volgens van den Noort voor de bouwvak klaar. “Het eerste gedeelte zelfs al ietsje eerder, voor de bouwvak zijn we zelfs al een stukje verder want dan moet het gedeelte tot aan de Zeeman klaar zijn, zowel qua rilolering als het straatwerk.”

lp6

Wanneer het totale project klaar is weet Corné van den Noort ons ook al te vertellen: “na de bouwvak volgen de korte St. Josephstraat en het gedeelte tot aan Intertoys. Eind november van dit jaar zou het hele plein en alle aansluitingen gereed moeten zijn.”

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen