Bedreigd raadslid Rob Huijben “ontdaan en geschokt”

Foto:

Woensdag werd bekend dat een lid van de Dongense gemeenteraad afgelopen maandag na de vergadering op de parkeerplaats van het gemeentehuis op een manier bejegend werd die door het raadslid als intimiderend werd ervaren. Later ontving het raadslid thuis nog twee brieven met hetzelfde karakter. Vandaag zegt het betreffende raadslid Rob Huijben in een verklaring erg ontdaan en geschokt te zijn over de gebeurtenissen van de afgelopen dagen.

Aanleiding
Maandavond 23 mei jl. heeft in het gemeentehuis van Dongen een extra raadsvergadering plaats gehad over het regionale plan van aanpak Verhoogde Asielinstroom Hart van Brabant. Na afloop van de vergadering is Rob Huijben op de parkeerplaats benaderd en bejegend op een manier die hij als intimiderend heeft ervaren. Daarvan is melding gemaakt bij de politie die vervolgens een onderzoek is begonnen.

Publiciteit
Op woensdagmiddag 24 mei jl. is deze informatie in de publiciteit gekomen. Zowel in de lokale, regionale als provinciale media. De CDA fractie besloot daarop om vandaag, voorafgaand aan de raadsvergadering van donderdagavond 20.00 uur, te komen met een statement. Hierin geeft het betrokken raadslid een korte verklaring.

Statement
Rob Huijben, raadslid CDA: ,,Deze week is voor mij een hectische week, met veel spanning en emotie. Aanvankelijk heb ik ervoor gekozen, om anoniem te blijven. De politie heeft mij dit ook geadviseerd, in het belang van het onderzoek. Ik betreur het dat mijn aangifte buiten mijn wil om, tóch in de publiciteit is gekomen. In de dagen na het incident op het parkeerterrein, heb ik thuis twee brieven ontvangen. Ik heb inmiddels aangifte gedaan van intimidatie en bedreiging. Ik ben ontdaan en geschokt dat dit in ons Dongen gebeurt. Vandaag heb ik besloten om toch naar buiten te treden.

Hiermee wil ik een einde maken aan alle speculaties. Hiermee kan ik vasthouden aan mijn principe om met de mensen om mij heen open en eerlijk te communiceren. Hiermee kan ik beter samenwerken met mijn collega’s in de raad. In het belang van het onderzoek wil ik het op dit moment laten bij deze verklaring. Ik hoop dat iedereen daar begrip voor heeft.”

marina3Reactie burgemeester Marina Starmans 
,,Gezien de omstandigheden vind ik het een goede stap, dat het betrokken raadslid zich nu bekend maakt. Hiermee komt er duidelijkheid en hopelijk meer rust. Ik vraag iedereen om het verzoek te respecteren van het raadslid om op dit moment aan hem niet te vragen om nadere informatie. We hopen dat het onderzoek van de politie snel resultaat heeft. Ik kan het niet genoeg benadrukken: intimidatie en bedreiging horen niet thuis in onze samenleving en al helemaal niet in Dongen”, aldus burgemeester Marina Starmans.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen