Zondagmiddag 29 mei Dag van het Park

Foto:

Zondag 29 mei a.s. organiseert Stichting Parkplezier voor de 6e maal de Dag van het Park. Het evenement vindt plaats in Park Vredeoord en duurt van 12.00 tot 18.00 uur. Dongense verenigingen presenteren zich in een programma voor elk wat wils.

De dag wordt geopend door L-Joy Dancefactory. Het muzikale programma wordt o.a. verzorgd door onze Dongenaar van het Jaar zangeres Marinda Wijnen, Imenso, Musis Sacrum en Nederpopkoor zonder Noten. De middag wordt afgesloten met een gezellig meezingconcert van de Loswalklinkers. De Dag van het Park betekent picknicken op het gras onder de bomen en aandacht voor het park met natuur en cultuur. Een gezellige gezinsdag!

PROGRAMMA
12.00 uur OPENING
12.05-12.25 uur L-Joy Dancefactory
12.30-12.50 uur Jeugd De Poort
12.55-13.10 uur Marinda Wijnen zang
13.15-13.40 uur Imenso percussieband samba-muziek
13.45-14.00 uur Marinda Wijnen zang
14.05-14.20 uur Kunstpodium
14.25-15.10 uur Volwassen Leerling Orkest Musis Sacrum
15.15-15.30 uur Kunstpodium
15.35-15.55 uur Nederpopkoor zonder noten
16.00-16.20 uur Loswalklinkers
16.25-16.40 uur Jeugd De Poort
16.45-17.05 uur Nederpopkoor zonder noten
17.10-17.35 uur Loswalklinkers (samenzang!)
18.00 uur EINDE

marindaparkStichting Parkplezier richt zich op jong en oud, maar deze keer staat de jeugd wel heel erg centraal. De jeugd van De Poort en de studenten van het Kunstpodium tonen hun muzikale kwaliteiten. De hele middag zullen de spuitgasten van de Dongense Jeugdbrandweer een spectaculaire demonstratie verzorgen. Naast bluswerk laten deze stoere jongens en meisjes zien dat ze ook weten wat teamwork is.

VOOR DE KINDEREN
Verder is er voor de kinderen een springkussen, ze kunnen worden geschminkt en er zijn oudhollandse spelletjes. De creatieve club Broeder Reparatus heeft een aantal nieuwe knutselactiviteiten ontwikkeld. Aan de slag dus met houtbewerken, textiel en glasverven. Monique van Dongen goochelt met ballonnen. Als je wilt mag je bij haar een hitch-hiker hoed maken. Bij Arieyne Schoormans van Verrassend Uit kun je verfbommetjes slaan, een verrassende ParkPuzzel oplossen en rovers schminken. En heb je het KUBB-spel wel eens gespeeld? Het KUBB-spel is het leukste buitenspel voor jong en oud. KUBB-outdoor speel je gewoon op het gras. Kijk bij de Parkplezier-kraam.
Gerard Jansen presenteert De Dongense Boekenboom. In de Boekenboom staat literatuur voor iedereen centraal: lezen en voorlezen, boeken ruilen en zelf gedichten maken. Het is een rustige hoek in Park Vredeoord. Saskia van Baaren brengt in haar verteltheater Fabeltastico tussen de bomen in het park het verhaal rond het mythische paard De Eenhoorn tot leven. Dit doet ze niet alleen voor kinderen, maar voor het hele gezin!

loswalklinkerspark

EN VERDER
Natuurlijk kun je ook dit jaar weer schaken tegen de leden van de Dongense Schaakclub. Naast een optreden, presenteert het Kunstpodium zich ook in één van de kraampjes. De Heemkundekring is zoals ieder jaar paraat. Ranko Hamelinck presenteert de cultuur-historische verkenning die hij in opdracht van de Gemeente Dongen van Park Vredeoord heeft gemaakt. Atletiekvereniging Atledo en de Jeu de Boulesclub Dongen houden demonstaties. En bij Kantklos-kring Het Molenwiekje kun je zien dat kantklossen toch heel bijzonder is. Verder is het Stimuleringsfonds Thebe Extra aanwezig. Zij vertellen hoe de leefbaarheid in wijk en dorp door hun projecten wordt verbeterd.

ETEN EN DRINKEN
Bij de tent van café zalencentrum de Viersprong kan een heerlijk broodje worden gekocht. Maar wel eens van spirello’s gehoord? Ze zijn verdraaid lekker! Bij Natuurlijk Tomaat koop je een ambachtelijk ijsje. En Parkplezier zelf verzorgt een complete bar.

Kijk op de website www.parkplezier.nl voor meer informatie!

p.s. Bij goed weer zal ’s avonds om 19.30 uur na de Dag van het Park op het Wilhelminaplein het uitgestelde dongen.nieuws Ballonfiësta van het Oranjeparkfestival worden gehouden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen