Raadslid doet aangifte van intimidatie

Foto:

Een raadslid van de gemeente Dongen heeft aangifte gedaan van intimidatie. De politie heeft de zaak in onderzoek. Het raadslid wil anoniem blijven.

Op maandagavond 23 mei jl. had in het gemeentehuis van Dongen een extra raadsvergadering plaats. Daarbij kwam één onderwerp aan de orde: Het regionale plan van aanpak Verhoogde Asielinstroom Hart van Brabant. Alle partijen in de raad spraken uit voorstander te zijn van de opvang van 100 extra statushouders in de gemeente Dongen.

Na afloop van de vergadering is één van de 21 leden van de raad op de parkeerplaats benaderd en bejegend op een manier die het raadslid als intimiderend heeft ervaren. Waarschijnlijk door iemand die vanaf de tribune de raadsvergadering heeft gevolgd. De politie is van dit voorval in kennis gesteld, zowel door het raadslid zelf, als door de gemeente.

Een dag later heeft het raadslid thuis een brief ontvangen met intimiderende inhoud. Ook hiervan is aangifte gedaan. ,,Het betrokken raadslid wil niet met naam en toelichting naar buiten treden, dat respecteren we”, aldus burgemeester Marina Starmans. ,,We betreuren zeer wat er is gebeurd. We hopen dat het onderzoek van de politie snel duidelijkheid geeft over wie hier achter zit. Intimidatie hoort niet thuis in onze samenleving en al helemaal niet in Dongen. Dit raakt ons allemaal”, aldus de burgemeester.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen