Deel je ideeën op de Dag van Park

Foto: Pix4Profs

Park Vredeoord staat momenteel in de belangstelling. De komende jaren wordt het park opnieuw ingericht. Aanleiding daarvoor is de bouw van een nieuwe Multifunctionele Accommodatie op de plek waar nu de Cammeleur staat. Tijdens de Dag van het Park op zondag 29 mei gaan we graag met bezoekers in gesprek over hun wensen en ideeën voor het park en omgeving.

Het is de bedoeling dat de buitenruimte van de nieuwe MFA, Park Vredeoord en het Wilhelminaplein in de toekomst goed op elkaar aansluiten en samen een groen hart gaan vormen. Bij de nieuwe MFA wordt de achterzijde helemaal van glas, zodat het park echt bij het gebouw wordt betrokken.

Participatie
Afgelopen week is een traject opgestart om een integrale visie voor Park Vredeoord, de omgeving van de MFA en het Wilhelminaplein op te stellen. Dat gebeurt samen met een klankbordgroep. Tegelijkertijd wordt voor de omgeving van de nieuwe MFA een concreet inrichtingsplan gemaakt. Dat gebeurt in een ontwerpatelier. Bij de klankbordgroep en het ontwerpatelier zijn bewoners, ondernemers en verenigingen betrokken. Ook willen we graag weten welke wensen en ideeën bezoekers van het park hebben. Daarom houden medewerkers van de gemeente Dongen op 29 mei straatinterviews in het park. Kun je de Dag van het Park niet bezoeken, maar wil je wel je ideeën en wensen delen? Stuur dan een e-mail naar Oscar van Rijn: [email protected]

Verleden
Stichting Parkplezier, Heemkundekring De Heerlyckheit Dongen, wijkraad Centrum en Platform Centrum zijn, samen met de gemeente, al een tijdje bezig om ideeën te verzamelen voor de herinrichting. Ranko Hamelinck heeft in opdracht van de gemeente Dongen een cultuurhistorisch onderzoek gedaan naar de herkomst van het park. Het park blijkt een ontwerp te zijn van de destijds bekende landschapsarchitect John Bergmans. Verder herbergt het park flink wat monumentale bomen van meer dan 50 jaar oud en ook veel herdenkingsbomen. De historische ‘bagage’ is belangrijk voor het ontwikkelen van een visie op de toekomst van het gebied. Benieuwd naar het verleden van Park Vredeoord? Op 29 mei staat er in het park een verplaatsbaar paneelbord met tekst en (oude) foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen