DVVC doet goede zaken richting promotie

DVVC heeft een goede stap gemaakt richting 4e klas. In een tweeluik tegen DIOZ werd de eerste ontmoeting in Zegge met 0-1 gewonnen en heeft a.s. donderdag aan een gelijk spel voldoende om alsnog promotie te bewerkstelligen. Maikel van Bragt was aan DVVC-zijde de gevierde man.

In de stromende regen bakten beide partijen in de eerste helft er weinig van. Zowel de thuisploeg als DVVC kon niet 1 uitgespeelde kans creëren en zodoende vielen er in de eerste 45 minuten geen doelpunten. Wel moest doelman Jan Willen Siemons enkele keren optreden tegen afstandsschoten vanuit de 2e lijn die op het gladde veld zeer verraderlijk waren. Ook werd een voorzet van Timo van der Veeken bijna in eigen doel verwerkt en uit de verkregen corner knalde Ron Heijmans buiten bereik van de thuisgoalie snoeihard op de lat.

Na de thee ging de kraan met hemelwater steeds verder open en werd het veld steeds zwaarder. De thuisploeg zette in de beginfase druk op de DVVC verdediging maar ook in het gehele 2e bedrijf kon de thuisploeg geen uitgespeelde kans creëren. Gevaar dat er kwam was veelal met de lange bal maar de verdediging onder leiding van Ron Heijmans bleef fier overeind. Het was diezelfde Heijmans die in de 65e minuut de aanleiding was voor de voorsprong. Vanuit een vrije trap van bijna 30 meter kon de thuisdoelman de bal niet onder controle krijgen en Maikel van Bragt was er als de kippen bij om de bal binnen te schieten en bepaalde hiermee de uiteindelijke eindstand. DIOZ was duidelijk van slag na deze goal en DVVC kreeg meer kansen via Fatih Kaya, Remco Kroese, Stefan van Dongen en Geert Jacobs om de marge te vergroten echter telkens zonder resultaat.

In de slotminuut van de reguliere speeltijd had DVVC geluk dat weer via een hoge diepe bal de DIOZ spits deze mogelijkheid om zeep hielp. Na 8 minuten extra tijd bijgetrokken te hebben floot scheidsrechter Akturan uit Den Bosch, die de wedstrijd goed onder controle had, voor het laatst en kon DVVC met een prettig gevoel richting Dongen.

Voetballiefhebbers van Dongen opgelet:
Donderdag a.s. speelt DVVC de return tegen DIOZ. Bij een gelijkspel of winst wordt DVVC de derde Dongense club die dit seizoen promoveert, een unicum in de lokale voetbalgeschiedenis. Natuurlijk stelt de club het op prijs als vele Dongense voetballiefhebbers naar Sportpark Doingekant komen om de club naar de overwinning te schreeuwen. De wedstrijd begint om  aanvang 19:15 uur op sportpark Dongekant.