The Blue Sisters in Dongen

Foto:

Blues Promotion gaan hun 29ste seizoen afsluiten met The Blues Caravan 2016 dit jaar is dat met Tasha Taylor, Ina Forsman en Layla Zoe.

The Blues Caravan van het grote platenlabel “RUF Records” geldt al jarenlang als een showcase voor jong bluestalent dat op het punt van een international doorbraak staat. Artiesten als Joanna Shaw Taylor en Laurence Jones verkregen bij dit project wereld wijde faam.Ook in 2016 zal dit niet anders zijn want nu is het de beurt aan The Blue Sisters: Tasha Taylor, Ina Forsman en Layla Zoë.

Tasha Taylor: Is een Amerikaanse blues en soul zangeres, songwriter en actrice. Ze heeft haar muzikale talent doorgekregen van haar vader, de R&B zanger en Stax icoon Johnny Taylor. Op haar nieuwste album “Honey For Biscuit” etaleert ze een veelzijdige zangeres te zijn door moeiteloos te switchen tussen blues, gospel en soul.

Ina Forsman: Als de Finse Ina Forsman de microfoon pakt geloof je elk woord. Ina Forsman
heeft alles in zich om een grote ster aan het blues en soul firmanent te worden. Het is bemoedigend dat zulke jonge zangeressen voortborduren op het werk van Aretha Franklin en Etta James en zo het genre levendig houden, of beter gezegd er ook iets aan toevoegen. Overigens gaf ze haar visitekaartje al eens af in Dongen, vorig jaar tijdens een Benelux toer met de Belgische band van Guy Verlinden.

Layla Zoe: De Canadese Layla Zoe loopt al heel wat jaartjes mee in de blues scene, sinds haar debuut in 2007 bracht ze al acht albums uit. Layla heeft een geweldige stem, rauw en krachtig maar ze kan ook erg gevoelig klinken en past daardoor in het rijtje van Beth Hart en Dana Fuchs. In haar land heeft ze als bijnaam “firegirl”ze is dan ook alles behalve een muurbloempje op het podium. Kijk uit als je haar gaat beluisteren, want je speelt met vuur!

Uiteraard worden deze zangeressen ondersteund door gelijkwaardige muzikanten Walter Latupeirissa op bas, Markku Reinikainen op drums en Davide Floreno op leadgitaar.
Het zal een veelzijdige show worden , want deze dames hebben elk hun eigen stijl, het enige wat ze gemeen hebben is dat hun muziek “inktzwart” is, bovendien de bezoeker van dit optreden
krijgt extra veel muziek voorgeschoteld, want de dames doen allemaal individueel hun set en eindigen met één gezamenlijke set.

Zondag 1 mei a.s. Aanvang 16.30 Entree 15 euro.
Café-Zaal De Gouden Leeuw st.Josephstraat 107 Dongen
www.rufrecords.de www.bluesdongen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen