Zondag 14 februari DE TOPPER

Foto: Jeffrey Oomens

Aanstaande zondag zal de topper tussen de nummers 1 en 2 van de Hoofdklasse B op sportpark de Biezen plaatsvinden. In de 16e speelronde gaan VV Dongen en EHC uitmaken of het gat van 7 punten wordt teruggebracht of dat VV Dongen een gigantische voorsprong gaat nemen. De huidige voorsprong van VV Dongen op EHC is weliswaar niet helemaal zuiver aangezien EHC nog een wedstrijd tegoed heeft. Desalniettemin zeggen de cijfers genoeg en zullen de Limburgers in de achtervolging moeten om nog mee te blijven doen voor de koppositie.

Met dit uitgangspunt in het vooruitzicht belooft het zondag een spektakel te worden. Hopelijk blijven de weergoden ons goed gezind, want onder de huidige omstandigheden zal het veld niet optimaal zijn en is er vrees voor afgelasting. Houd daarom de site van VV Dongen in de gaten voor de laatste update.

EHC en VV Dongen ontmoetten elkaar in september. In een dramatisch slechte wedstrijd won VV Dongen met 0-1 door een benutte strafschop van Paul van Zon (zie foto boven). EHC draaide in het begin van het seizoen stroef en behaalde uit de eerste vier wedstrijden 5 punten. Daarna ging alles anders bij de Limburgers. Er werden zes competitieduels op rij gewonnen en EHC stoomde op richting de koppositie. VV Gemert onderbrak de zegereeks door in een hoogstaand duel met 1-0 zege te vieren.

Ondanks de tegenvaller pakten de roodwitten het weer op en wonnen de laatste drie wedstrijden. Twee weken geleden kreeg VC Vlissingen een nederlaag aan de broek toen Bastian Weiser in de 81e minuut een strafschop feilloos binnenschoot.

Met keeper Job Bulters heeft EHC een moeilijk te nemen barrière in het doel staan. Een boom van een vent met katachtige reflexen. Sterk in de coaching en een zelfverzekerde uitstraling. Net als VV Dongen collega, Jordy Zielschot heeft hij slechts twaalf keer moeten vissen. Zes van de twaalf tegentreffers werden gescoord in de gewonnen wedstrijden tegen VV Gestel en OSS 20. Beide partijen vielen met 4-3 in het voordeel uit voor EHC. Aanvallend doet EHC ongeveer hetzelfde als VV Dongen. De huidige 28 doelpunten komen vooral op naam van de zeer talentvolle Lars Gulpen, Glenn Biesmans, Peter-Jan Erkens, Karim Mahmoud en Ron Starmans.

Het team van Paul Meulenberg staat er vooral om bekend dat het uitstekend kan counteren. Het is daarom de vraag of EHC vol op de aanval gaat voetballen tegen VV Dongen. Het team van Ron Timmers heeft de laatste thuiswedstrijden tegenstanders getroffen die met open vizier de wedstrijden zijn aangegaan. ‘Niks te verliezen’ lijkt het devies van de opponenten van VV Dongen. Halsteren, OSS 20 en DOSKO bleken de juiste tactiek tegen VV Dongen te hebben gevonden maar stonden allen na 90 minuten met lege handen.

De vraag is dus: Gaat VV Dongen de voorsprong op de ranglijst verdedigen of gaat het team het trouwe publiek trakteren op een lekkere open partij voetbal? De andere vraag is: Gaat EHC zich ingraven en loeren op de kansjes of gaat EHC de strijd aan en kijken waar het schip strandt?

Laten we hopen dat er gevoetbald gaat worden, op alle fronten. U bent natuurlijk van harte welkom bij weer een ‘Middagje VV Dongen’. Aanvang van de TOPPER is 14.30 uur.

Tekst: Frank van Heteren
Foto: Jeffrey Oomens

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen