Van Broederhuis naar appartementen

Foto: Bouwcollectief Dongen

Het Broederhuis van de Witte Paters aan de Modestusstraat 20 in Dongen krijgt een nieuwe bestemming. Stichting Bouwcollectief Dongen gaat in het gebouw 17 seniorenappartementen realiseren met gemeenschappelijke voorzieningen. Zaterdag 13 februari begint de verkoop van de appartementen. U bent tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom in het Broederhuis.

Het Broederhuis ligt aan de rand van een mooi aangelegd park, met daar doorheen stromend de rivier de Donge. Het pand werd gebouwd in de jaren dertig van de vorige eeuw en heeft kenmerkende details, zoals gemetselde gewelven en veel glas-in-loodramen. Bouwcollectief Dongen verbouwt het pand tot twee- en driekamerappartementen met oppervlaktes tussen de 67 m² en de 100 m². De prijzen variëren van € 155.000,- tot € 220.000,-.

broederhuis2

Mogelijkheden
De architect en de aspirant-kopers bepalen samen de indeling. De kopers worden mede-eigenaar van de grote tuin, de parkeervoorzieningen, een aparte logeervoorziening voor gasten en een centrale ontmoetingsruimte in de voormalige kapel. Tijdens de verkoopdag op zaterdag 13 februari kunnen belangstellenden zich laten informeren over de mogelijkheden die het gebouw te bieden heeft. De bouw begint naar verwachting in het voorjaar. De definitieve oplevering van het plan wordt verwacht in het voorjaar van 2017.

Uitvoering
Namens het Bouwcollectief treedt aannemingsbedrijf Gebr. van Gageldonk bv. als hoofdaannemer op. De 3 andere bouwbedrijven binnen het Bouwcollectief (Van Leijsen, Van Eijk en J&R Bouw) ondersteunen hierbij. De bouwbegeleiding wordt verzorgd door architectenbureau Kees Jacobs. In het project worden zoveel mogelijk plaatselijke bedrijven/onderaannemers ingeschakeld.

broederhuis3

Waardevolle ontwikkeling
Het college stemde in juli vorig jaar in met de herbestemming van het Broederhuis. Binnen afzienbare tijd verhuizen de paters en komt het pand leeg te staan. “Het feit dat een cultuurhistorisch waardevol pand wordt behouden, heeft een belangrijke rol gespeeld in het meewerken aan de plannen”, zegt wethouder Piet Panis (Cultuur). Wethouder Bea van Beers (Ruimtelijke Ordening) vult aan: “De herbestemming van het pand tot woningen voor senioren is een mooie aanvulling op ons woningprogramma. Het is geweldig dat dit initiatief zowel uit cultuurhistorisch, volkshuisvestelijk als economische oogpunt van betekenis is voor Dongen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen