Interstellar is adembenemend

Foto:

Maandag 15 februari vertoont Cinemaclub Dongen de film “Interstellar” in het Dongeparktheater van de Volckaert.

Planeet aarde is ten dode opgeschreven. Stofstormen verstikken de wereldbevolking, schimmels bedreigen de voedselvoorziening en elke visie op het creëren van een uitweg lijkt te ontbreken. Mysterieuze verschijnselen in huis zetten voormalig NASA-testpiloot Cooper (Matthew McConaughey) op het spoor van een geheime operatie, geleid door professor Brand (Michael Caine). Via een recent ontdekte ‘wormhole’ wil deze natuurkundige astronauten – onder wie zijn eigen dochter Amelia (Anne Hathaway) – naar een ander sterrenstelsel laten reizen. Hun doel: planeten vinden waarop menselijk leven mogelijk is. Zie hier, in een notendop de kern van het verhaal.

Regisseur Nolan en zijn schrijvende broer Jonathan zijn mannen met grootse ideeën en een weergaloos vermogen om hun visie in beelden om te zetten. Een stortvloed aan ingevingen en invalshoeken hebben ze in Interstellar verwerkt. Ingewikkelde concepten van zwarte gaten, wormgaten, vierde en vijfde dimensies en de relativiteitstheorie worden opgevoerd. Opvallend genoeg zijn het vaak doodeenvoudige uitgangspunten als liefde en verlies waarmee Nolan de niet te snappen componenten van zijn verhaal weet te dichten.

Interstellar is een geweldig ruimteavontuur en de film komt, na een trage start, pas echt tot leven op het moment van de baanbrekende speciale effecten. Het binnendringen van een wormgat bijvoorbeeld, of een planeet die geheel uit water en wolkenkrabberhoge golven bestaat, of een ijsplaneet met bevroren wolken. Het is van een ongekende schoonheid en zal op het grote doek zorgen voor open monden van verbazing en verwondering. Indrukwekkend is bovendien Hans Zimmers haast religieuze soundtrack en de klinische dialogen tussen een onverschrokken Matthew McConaughey (Dalles Buyers Club) en tegenspeelster Anne Hathaway (Zero Dark Thirty). Dit is cinema op zijn best.

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Losse verkoop  € 6,50 (CJP/CKV€ 5,00) of voor de echte liefhebber: door het kopen van een 10-voorstellingenkaart voor € 50,00 wordt men tevens lid van de cinemaclub.

Volg ons programma: www.cinemaclubdongen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen