Unieke BBQ wedstrijd tijdens ‘Weekend van het Varken’

Foto: CC0/Public Domain


Over enkele weken op 12 en 13 september is het dan zover, de eerste editie van boerderijvlees “De Vaartse Hoeve”-barbecue wedstrijd is dan een feit. In samenwerking met sportcafé ’t Vaartje wordt  een internationale barbecuewedstrijd georganiseerd. Dit is een unieke gebeurtenis in Brabant.

De Vaartse Hoeve beschikt over een educatieve kijkstal en heeft  1 van de 20 zichtstalhouders van Nederland. Ieder jaar het 2de weekend van september wordt het weekend van het varken gehouden. De kijkstal is een aparte stal op de boerderij, waarin je het leven van de varkens van dichtbij achter glas kunt meemaken, daarnaast zijn er allerlei leuke en interessante wetenswaardigheden te lezen over varkens. Bedoeling van zo’n weekend is om de consument meer inzicht te geven in het reilen en zeilen op een boerderij.

Om er een leuk dagje voor jong en oud van te maken wordt er  ieder jaar iets extra’s gedaan. Dit jaar is dit een grote  jaarmarkt en een internationale barbecuewedstrijd. De barbecue wedstrijd telt mee voor de Wereld, Europese, en Nederlandse kampioenschappen, er hebben zich tot nu toe 13 teams ingeschreven waarvan 5 in de ranking van de Europese kampioenschappen bij de eerste 10 staan. De teams komen uit Nederland, Belgie, Duitsland en zelfs Amerikanen die in Europa wonen en werken hebben zich ingeschreven.

Daarnaast zijn er ook drie plaatselijke teams die voor de eerste keer aan een barbecue wedstrijd deelnemen. De barbecue wedstrijd is gecertificeerd door KCBS Kansas City Barbecue Society, een Amerikaanse organisatie die het barbecueën promoot. Die club certificeert, reglementeert en controleert jaarlijks ruim 400 wedstrijden, waarvan het grootste deel in Amerika. Dit is de eerste wedstrijd in Brabant. Vrijdagavond staat in het teken van het Cooy Booy Bal. Hierbij onder meer een mystery guest. De avond wordt gehouden in een schuur van de Vaartse Hoeve.

De avond begint om 19.30 uur. Legitimatie is verplicht. Op zaterdag avond 12 september is er een Amerikaanse feestavond  mmv. Zydeco Fever band, de stuwende bas, de stevige dubbele kick van de drums, de vette gitaarsolo’s, het ritmisch raspende wasbord, de bluesy accordeon en de soulvolle stem van Mae B. vormen samen het unieke geluid van Zydeco Fever. Ook kun je op deze avond al wat proeven van de barbecue. Kaarten voor deze avond zijn tegen betaling van € 5,00 te verkrijgen bij sportcafé ’t Vaartje en bij Boerderijvlees “De Vaartse Hoeve”.

Wees er snel bij want vol is vol. Op 12 en 13 september is er overdag naast de Barbecue wedstrijd een jaarmarkt, biggen knuffelen, snuitschieten, grote zandbak, jeugd brandweer Dongen, springkussens, handboogschieten  en gezellige terrasjes met muziek van DJ Joran. Kortom mis het niet en kom kijken, ruiken en proeven en noteer 12 en 13 september in je agenda. Dit evenement vind plaats bij De Vaartse Hoeve Vaartweg 131 Dongen Vaart u kunt de borden barbecuewedstrijd volgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen