Stijn Kennekens winnaar ranking

Op de banen bij sportcafé ’t Vaartje is het seizoen 2014-2015 van gezelligheids-Jeu de Boules-vereniging De Vaart Erin inmiddels afgesloten. Dat betekent dat de eindrangschikking inmiddels bekend is. Stijn Kennekens is de glorieuze winnaar geworden van de eindranking.

Stijn kwam uit op een totaal van 118 punten. Hij won vier toernooien. Wilma Kemmeren, de kampioen van vorig jaar eindigde dit jaar op een zeer verdienstelijke tweede plaats. Zij kwam op een totaal van 110 punten uit. Wilma won twee toernooien. Op de derde plaats eindigde Toine Snoeren met 101 punten. Toine won ook vier toernooien. Op een gedeelde vierde plaats eindigden Jan Kennekens en Frans Kemmeren. Beide spelers sprokkelde een totaal van 97 punten bij elkaar. Jan won vier toernooien en Frans twee. Vorig jaar werd Frans nog derde.

Ook Nick Dirven eindigde nog bij de top tien. Hij werd zesde met een totaal van 94. Wim Cleijn, de nummer twee van vorig jaar, volgde met 92 en Helga Snoeren kwam op een totaal van 87, waarmee zij achtste werd. De negende plaats is voor Karin Dirven met 90. Op een gedeelde tiende plaats eindigden Toon Verbunt en Wim Roos, elk met een totaal van 78 punten. De competitieleider heeft een plan voor de opzet van volgend jaar, waardoor de wedstrijden mogelijk nog spannende zullen worden. De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen is op zondagmiddag 30 augustus.

Jeu de Boules De Vaart Erin:
DVE pakt winst op ‘t Veer
In de laatste wedstrijd van de dorpencompetitie pakt gezelligheids-Jeu de Boules-vereniging De Vaart Erin (DVE) de winst op ’t Veer uit Raamsdonksveer. Op de banen bij sportcafé ’t Vaartje wonnen Stijn Kennekens en reserve Karin Dirven twee van de drie partijen. Ook Janus Jansen en Toon Verbunt wonnen twee van de drie wedstrijden. Rian Verbunt en Ton Kemmeren hadden een slechte start en verloren de eerste partij de volgende twee partijen werden echter daadkrachtig in winst omgezet. Hierdoor werd met 6-3 gewonnen. Daar zag het overigens niet naar uit. Na twee ronden was de stand nog helemaal in evenwicht: 3-3. In de laatste ronde sloegen de jeu de boulers van DVE toe. Alle drie de partijen werden in winst omgezet. De laatste wedstrijd was ook een wedstrijd tussen twee in de dorpencompetitie debuterende verenigingen. Beide teams gaven aan de competitie bijzonder geslaagd te vinden en rekenen op een vervolg in het volgend jaar. Na afloop werd er dan ook nog gezellig nagepraat. Wellicht dat deze eindstand team DVE nog op het podium kan brengen. Dit is afhankelijk van de uitslagen van de wedstrijden van de overige teams. Team DVE staat vijfde. Met dit resultaat moet een hogere klassering er zeker in zitten. De deelnemers van DVE gaven allen aan ook volgend jaar weer te willen deelnemen.