Circus bij De Biezenkring

Groot feest deze week bij basisschool De Biezenkring. De school bestond 35 jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden. Daarom was het afgelopen dinsdag op de school een en al circus wat de klok sloeg. Maandagavond hadden de begeleiders en leerkrachten al een workshop gehad zodat zij ook goed beslagen ten ijs zouden komen. Jeroen van de circusschool “Circuskunst” uit Oosterhout kreeg hierbij iedereen al enthousiast.  Aan het einde van de avond kon iedereen aangeven bij welk onderdeel hij of zij leiding wilde gaan geven.

Dinsdag was de grote dag. Het weer zat mee, niet te warm en enkele regendruppels zorgden voor verkoeling. Hoe deze dag verliep lees je in onderstaand verslag.

We openden ’s morgens op het schoolplein, met het lied hooggeëerd publiek en jongleuracts. Later op de ochtend werd het schoolplein omgebouwd tot circuspiste. Alle kinderen gingen met hun leerkrachten in circuitvorm 8 circusacts oefenen. Af en toe even pauze, lekker drinken en lunchen waarna iedere groep zijn act ging instuderen voor de circusvoorstelling. Even leek regen spelbreker te worden. Het bleef gelukkig bij een paar druppels en we besloten om de voorstelling gewoon buiten door te laten gaan. Het publiek, kwam al gezellig vroeg aanlopen en kon de kinderen nog bezig zien met de generale repetitie. De poorten gingen open voor ouders, grootouders, buurtbewoners, oud collega’s en andere belangstellenden.

bk2

Om twee uur begon het spektakel. Het was super spannend. De jongleurs, acrobaten, de dansers, koorddansers, ballopers, de stunts met de chinese bordjes de éénwiel fietsers, de schildapadlopers, de diabloërs en de artiesten die met het circusdoek aan de slag gingen, allen zetten een topprestatie neer in de Biezenkringpiste. Het was in één woord GEWELDIG wat de Biezenkring kinderen hebben neergezet. PROFICIAT voor de 35 jarige Biezenkring, alle kinderen en begeleiders van de circusact. Het was TOP! Iedereen ging na de voorstelling terug naar de eigen klas om te genieten van de verse popcorn en wat drinken. Ook voor het talrijke publiek was er popcorn aan het einde van de voorstelling. Moe maar zeer voldaan gingen de kinderen om half vier naar huis en het schoolplein en de school werd met hulp van verschillende ouders en grootouders snel weer opgeruimd. Het was een dag die we zeker niet snel zullen vergeten.

We bedanken iedereen die heeft bijgedragen aan deze onvergetelijke dag voor de geweldige inzet om dit Biezenkring jubileum te doen slagen. Natuurlijk Jeroen en Judith van circusschool “Circuskunst” die alle kinderen hebben omgetoverd tot echte circusartiesten.
BEDANKT!

Bekijk meer foto’s in de fotoserie bovenaan dit artikel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen