dongen.nieuws.nl zoekt jou

Foto: Jan Stads / Pix4Profs

dongen.nieuws.nl is, in samenwerking met Jan Stads fotografie en DE LOOIERIJ, op zoek naar Dongenaren die zich willen laten portretteren voor een speciale tentoonstelling in januari 2016 in DE LOOIERIJ. Iets voor jou?

Van half december tot half maart zal de bekende fotograaf Jan Stads drie maanden exposeren in museum DE LOOIERIJ in de Kerkstraat. Stads is al sinds 1983 professioneel fotograaf en werkte in het verleden voor diverse vooraanstaande persbureaus. Sinds 2005 fotografeert Jan Stads ook vaak in Dongen, in opdracht van de gemeente, maar ook met regelmaat voor de eigen collectie..

10 jaar Dongen in Beeld
Bij de tentoonstelling zal het ‘Dongense werk’ van Jan Stads van de afgelopen tien jaren centraal staan. “Althans, in de eerste maand” nuanceert Stads zelf. “want die drie maanden worden opgesplitst in drie verschillende exposities. De openingstentoonstelling die half december te zien is heet ’10 jaar Dongen in beeld’. Daarin is inderdaad een selectie te zien van de duizenden foto’s die in mijn ‘Dongense jaren’ gemaakt zijn. Bijzonder is dat er tegelijkertijd een boek uitkomt met een wat meer uitgebreide selectie van deze foto’s.” Het prachtige boek zal uitgegeven worden door Jan Stads in samenwerking met dongen.nieuws.nl en Cees Breugelmans, directeur van DE LOOIERIJ. Tijdens een speciale dongen.nieuws.nl lezersactie kunnen bezoekers van deze website hierop voor een gereduceerd tarief een voorinschrijving plaatsen.

Fotograaf Jan Stads
Fotograaf Jan Stads

Dongense portretten
Half januari gaat Jan Stads de tentoonstelling wisselen. “Het is de bedoeling dat we dan een maand lang portretten gaan exposeren van markante Dongenaren” vertelt Jan. “In vroeger eeuwen kwamen de schilders van heinde en verre om Dongenaren vast te leggen op het witte doek. Dongenaren hadden iets speciaals en een enorme aantrekkingskracht op kunstenaars. Het resultaat hiervan is te zien in het boek ‘schilders van Dongen’ dat enkele jaren geleden werd uitgegeven. Ik wil de Dongenaren van nu graag vastleggen in mooie portretten die met veel aandacht voor detail worden gemaakt. En daarvoor zijn we op zoek naar Dongenaren die hun portret voor dit doel willen laten vastleggen met de mogelijkheid dat het portret deel uit gaat maken van deze expositie.”

Een vakkundig panel gaat uiteindelijk bepalen welke van de portretten tentoongesteld zullen worden. “Dat kunnen Dongenaren van alle leeftijden zijn, hoe markanter hoe beter. Voelt u zich aangesproeken? Wilt u zich professioneel laten portretteren of kent u een markante Dongenaar waarvan u denkt dat deze zeker niet mag ontbreken in deze serie? Meld dit dan via [email protected] onder vermelding van ‘portret’ en uw naam, adres en telefoonnummer. Wij nemen dan contact met u op.

Dongense Zolders
Voor de expositie in de derde maand heeft Jan Stads weer een ander idee. “Hiervoor wil ik Dongense zolders gaan fotograferen. Dat kunnen keurig nette zolders zijn met een slaapkamer of een sauna, maar bijvoorbeeld ook donkere, geheimzinnige zolders , met hier en daar een spinnenweb. Gewoon zolders zoals ze zijn! Ik verwacht daarin ook een heel grote variatie en zou het erg fijn vinden als Dongenaren hun zolder willen laten fotograferen voor deze bijzondere serie.” Ook hier geldt: bent u bereid om Jan Stads een mooie fotoserie van uw zolder te laten maken of kent u een zolder in Dongen waarvan u denkt dat deze zeker niet mag ontbreken in deze serie, meld dit dan via [email protected] onder vermelding van ‘zolder’ en uw naam, adres en telefoonnummer. Wij nemen dan contact met u op.

Drie maanden…..drie tentoonstellingen. Bijzondere mensen, gebeurtenissen en Dongense zaken gezien door het oog van een meesterfotograaf. Vanaf half december 2015 tot half maart 2016 in DE LOOIERIJ. Jan Stads en dongen.nieuws.nl hopen op veel reacties / aanmeldingen vanuit Dongen. Laat deze kans niet schieten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen