Dongenaren fietsten 3.000 km naar Noordkaap

Foto:

Het zit er op voor vader en zoon Ad (56) en Jannes (24) Kimenai. Afgelopen dinsdagavond arriveerden de twee Dongenaren na een ruim 3.000 km lange fietstocht naar de Noordkaap weer thuis in de Prins Bernhardstraat. dongen.nieuws.nl ging op bezoek en sprak met Ad over de bijzondere trip.

“Onze zoon Jannes is een echte fietsliefhebber” begint Ad zijn verhaal,” hij fietst niet alleen graag, maar is ook van beroep fietsenmaker. Al enige jaren doet hij mee aan de Duchenne Heroes, een mountainbiketocht van 7 dagen voor het goede doel: kinderen met Duchenne Spierdystrofie. Ik ben een paar keer als begeleider meegeweest en zo kwam ik steeds vaker in aanraking met het mountainbiken. Op een gegeven moment vroeg Jannes aan me: Is dat fietsen eigenlijk niks voor jou, pa? Toen heb ik eens een keer meegedaan met de toertocht van De Kleppers en langzaamaan ben ik steeds meer besmet geraakt met het mountainbikevirus.”

Toch was het niet zo dat Ad tijdens zijn vakanties veelvuldig de fiets pakte. “Ik ga samen met mijn vrouw Elly al jaren naar Scandinavie, ons favoriete stukje Europa. Daar is het echt prachtig en niet zo heet. We genieten daar enorm van de natuur, de sfeer en de mensen. Op een dag kwam ik op het idee om het fietsen wat ik steeds vaker deed te combineren met mijn voorliefde voor Scandinavie. Ik heb toen thuis het idee gelanceerd om naar de Noordkaap te fietsen. daar moesten ze wel even van bijkomen” lacht Ad.

aj2

Zoon Jannes, een fietsliefhebber pur sang, was meteen enthousiast en zei “dan ga ik mee”. Toen het idee nader werd uitgewerkt was er geen weg meer terug. Jannes kon zijn vakkennis als fietsenmaker volledig de vrije loop laten en prepareerde twee fietsen voor de trip van meer dan 3.000 km. Na een grondige voorbereiding was het op hemelvaartsdag van dit jaar zover.  De twee vertrokken vol goede moed en met ieder zo’n 30 kg bagage in de fietstassen vanuit de Prins Bernhardstraat op weg naar het avontuur.

De trip werd er eentje om nooit te vergeten. “Per dag legden we gemiddeld 100 km af en tussendoor planden we zo’n 14 rustdagen. Het is echt een enorme afstand naar de Noordkaap. Toen we in midden-Zweden zaten waren we pas op de helft” aldus Ad. De overweldigende natuur, de enorme gastvrijheid van de Scandinaviers en het bijzondere gevoel om met je zoon zo’n avontuur aan te gaan zullen Ad voor altijd bijblijven. “Het is eigenlijk niet te beschrijven. Gelukkig heeft Jannes in een blog onze avonturen vastgelegd zodat we die herinneringen altijd weer op kunnen roepen.”

aj3

Eind juni arriveerden Ad en Jannes op de Noorkdkaap. “Heel apart” zegt Ad. “Het is daar in deze tijd van het jaar 24 uur per dag licht. We hebben eigenlijk zo’n vier weken permanent in het daglicht geleefd. dan is het hier wel weer wennen.”

Ad en Jannes zijn, na een verblijf van een paar dagen op de Noordkaap per auto opgehaald door Elly, de vrouw van Ad, samen met een vriendin. “En dan ben je ineens weer vrij snel terug in Dongen. Dat heeft ook wel weer wat na een reis van zes weken.” De twee sportieve Dongenaren kunnen in ieder geval met trots terugkijken op hun bijzondere prestatie en dankzij de foto’s en het blog volop nagenieten van hun avontuur.

Wil je ook meegenieten van het volledige avontuur? Bekijk hier het BLOG

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen