Vijfde Dag van het Park zondag 31 mei 2015

Foto: Hans Zimniak

Stichting Parkplezier organiseert op zondag 31 mei a.s. voor de vijfde keer de “Dag van het Park”. Van 12.00 tot 18.00 uur is het weer feest in het mooie oude park Vredeoord met veel groen en rondom grote, monumentale bomen. Niets is leuker dan een picknick in een natuurlijke omgeving omlijst met muziek, dans en leuke activiteiten voor jong en oud. Dit eerste lustrum viert Parkplezier samen met Verrassend Dongen dat dit jaar voor de tiende keer wordt gehouden.

De middag wordt met trompetgeschal geopend door de Blazers Compagnie Dongen. Daarna brengen 20 enthousiaste dames van Zanggroep Catalpa hun populaire muziek, musicalstukken en religieuze liederen ten gehore. Tussendoor wordt gedanst door L-Joy Dancefactory, onze plaatselijke dansschool. Samen muziek maken staat centraal bij een optreden van het Jeugdorkest van Musis Sacrum dat o.a. met Scouting de Stormvogels een spetterend slagwerknummer ten gehore zal brengen. Hondensport Frank de Rooij brengt een verrassende workshop waarbij hij samen met u als Dongense hondenbezitter een show wil maken onder het motto ‘Iedere hond kan het!’

Rond half vier is het tijd voor het hoogtepunt van de middag: een optreden van de MidWestBand, de 20 man sterke politiebigband met zangeres van de eenheid Zeeland-West-Brabant. Ze spelen een uitgebreide mix van traditionele Big Band Standards en hedendaags repertoire. Verder zijn er optredens van studenten van het Kunstpodium en ook de jeugd van Centrum De Poort gaat het podium op.

En natuurlijk kunt u de hele middag genieten van veel interessante presentaties. Dit jaar staat het Dongense Thomashuis, een fijn (t)huis voor 8 mensen met een verstandelijke beperking, in de schijnwerpers. Verder zijn er presentaties van De Dongense Schaakclub, stichting Hobby-Expo Dongen, het Waterschap Brabantse Delta, Atledo met 2e handsboeken, de Heemkundekring en Ken en Geniet. Voor de kinderen is er op de Dag van het Park een springkussen, ze kunnen worden geschminkt en er zijn oud-hollandse spelletjes. Er kan bij de creatieve club Broeder Reparatus worden geknutseld.

De Dag van het Park kent de sfeer van picknicken. Bij de tent van café zalencentrum de Viersprong is een heerlijk broodje te koop, bij Natuurlijk Tomaat kan men genieten van een ijsje en Parkplezier verzorgt zelf een complete bar!

Het klikt meteen als Stichting Parkplezier en de beide zorgondernemers Diana en Rik van het Thomashuis Dongen met elkaar contact zoeken. Vol enthousiasme vertellen de beide dames honderd uit. In het prachtig verbouwde herenhuis tegenover de Koepelkerk is voor acht bewoners van alle leeftijden, de oudste is 55, een fijn en gezellig thuis gemaakt. Afkomstig uit Dongen en verder vooral uit Brabant, profiteren ze van de vele festiviteiten die Dongen biedt. “Dongense mensen hebben iets voor elkaar over en de onderlinge betrokkenheid is groot”, meldt Rik. “Dat is nu juist de sfeer die onze bewoners een thuisgevoel geeft”. Diana vult aan: “Het geeft ons energie en het kleurt het leven van de bewoners. Dongen wordt steeds meer hun dorp. Daarom willen we ons graag op 31 mei presenteren in Park Vredeoord”. Om het contact te bevorderen met de Dongenaar, worden in de kraam van het Thomashuis zelfgemaakte wenskaarten, koekjes en creatieve knutselwerkjes verkocht. Wilt u de bewoners van het Thomashuis beter leren kennen? Maak gerust eens een praatje bij hun kraam.

Kom zondag 31 mei a.s. naar het bruisende centrum van Dongen. Met Verrassend Dongen in de Hoge Ham en de Dag van het Park in park Vredeoord is er volop te beleven! Kijk verder op www.parkplezier.nl.

PROGRAMMA
• 12.00-12.20 uur De Blazers Compagnie Dongen
• 12.25-12.40 uur L-Joy Dancefactory, de dansschool uit Dongen
• 12.45-13.15 uur Zanggroep Catalpa: 20 enthousiaste vrouwen met populaire muziek
• 13.20-14.05 uur Jeugdorkest Musis Sacrum met Scouting De Stormvogels
• 14.10-14.25 uur L-Joy Dancefactory
• 14.25-14.40 uur Jeugd: 3 zangeressen Kunstpodium met band
• 14.40-15.00 uur De Blazers Compagnie Dongen
• 15.00-15.30 uur Presentatie Hondensport Frank de Rooij
• 15.30-16.00 uur MidWestBand, 20 man sterke politiebigband met zangeres
• 16.00-16.15 uur Jeugd: Dansgroep Kunstpodium
• 16.20-16.50 uur MidWestBand, politiebigband
• 16.50-17.15 uur Jeugd: Jongeren van JC De Poort
• 18.00 uur EINDE

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen