Update: meerdere inbraken in schuurtjes

Foto: CC0/Public Domain

Voor de tweede maal in twee dagen ontving dongen.nieuws.nl meldingen van inbraken in schuurtjes. Vannacht sloeg het dievengilde toe in de Wilgenstraat en de Schorsmolenhoef. Eerder deze week was er een inbraakpoging in een schuur aan de Sweelinckstraat.

Uit de schuur aan de Wilgenstraat werd een kettingzaag en ander gereedschap ontvreemd. In de Schorsmolenhoef werd een grasmaaier, een golftas + kar en een gereedschapskist weggehaald. De grasmaaier werd vanochtend in de Donge teruggevonden. Een getuige zag rond 03.30 uur vanacht twee verdachte personen op de fiets in deze buurt.

De gedupeerde bewoner aan de Wilgenstraat  vertelt: “De dader(s) moet via de brandgang over de schutting geklommen zijn want er zijn nergens braaksporen te zien. De schuur zelf was niet afgesloten. Vanochtend ontdekte ik dat er gereedschap weg was, waaronder een kettingzaag” De bewoner heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. De schuur aan de Schorsmolenhoef was wel afgesloten en de toegang daar werd geforceerd.

Een dag eerder was het raak in Plan West 2 waar een inwoner een inbreker op heterdaad betrapte toen deze ook bezig was met diefstal van gereedschap uit een schuur (klik hier). De dief wist op de scooter te ontkomen. Eerder deze week ontvingen we al meldingen van fietsendiefstallen bij Sportpark De Biezen.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen