Bouke Derks voor tweede keer in twee dagen verrast

Foto:

Vrijdag werd Bouke Derks al verrast toen hij in Woerden door Piet Panis op de hoogte gebracht werd van het goede nieuws dat hij op een latere datum een koninklijke onderscheiding zou krijgen. Vanochtend kwam de tweede verrassing want die ‘nader te bepalen’ datum bleek vandaag. Een geëmotioneerde Bouke Derks nam de loftuitingen en de Koninlijke Onderscheiding in ontvangst van burgemeester Marina Starmans.

Bouke Derks ontvingt zijn Koninklijke Onderscheiding een dag na de officiële lintjesregen in de gemeente Dongen. Vrijdag 24 april, toen vier andere Dongenaren een Koninklijke onderscheiding kregen opgespeld, was de heer Derks niet in de gemeente Dongen aanwezig. Hij bevond zich toen bij de lintjesregen in de gemeente Woerden, waar zijn broer ook een Koninklijke onderscheiding ontving. Wethouder Piet Panis mocht hem tijdens deze lintjesregen persoonlijk op de hoogte stellen van zijn op handen zijnde Koninklijke onderscheiding. Het moment van daadwerkelijke uitreiking werd toen in het midden gelaten.

bouke8

Vanochtend werd de heer Derks alsnog als verrassing in het zonnetje gezet. Wethouder Bea van Beers (dorps- en wijkraden) en wethouder Ad van Beek (openbare werken) openden het speelterrein aan de Bloemaertstraat, in de wijk West 2 in Dongen. De heer Derks was in zijn hoedanigheid als secretaris van Wijkraad West 2 hierbij aanwezig. Aansluitend aan de opening van het speelterrein kwam burgemeester Marina Starmans-Gelijns als verrassing langs, met in haar kielzog familie en vrienden van Bouke Derks. Burgemeeser Starmans sprak een geëmotioneerde Bouke Derks toe en speldde hem de Koninklijke Onderscheiding op.

De heer Derks is al sinds 1986 als vrijwilliger actief bij Voetbal Vereniging Dongen. Naast voetbal zet de heer Derks (68) zich in voor De Zonnebloem, afdeling Dongen – ’s Gravenmoer. Zijn belangstelling voor ouderen komt ook tot uiting in zijn vrijwillige activiteiten voor Zorghoeve ‘Ora et Labora’ en in zijn activiteiten voor de ziekenomroep ‘De Volckaert’. Sinds 2010 is de heer Derks actief als secretaris van Wijkraad West 2. Voor zijn jarenlange belangeloze inzet voor de Dongense samenleving wordt de heer Derks benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

bouke3

Sinds 1986 is de heer Derks lid van Voetbal Vereniging Dongen (VV Dongen). Al vele jaren maakt hij zich verdienstelijk in diverse functies bij de vereniging. Zo was de heer Derks in het verleden jeugdbestuurslid en was hij leider en grensrechter bij de A-jeugd. Tegenwoordig verzorgt de heer Derks de ledenadministratie, hetgeen met 1000 leden een tijdrovende aangelegenheid is. Daarnaast ondersteunt de heer Derks de zaterdagdienst en treedt hij op als scheidsrechter. Al 20 jaar is de heer Derks, als mede-initiator, mede-verantwoordelijk voor de organisatie van het jaarlijkse DDOO-toernooi. Dit is een jaarlijks terugkerend zaalvoetbaltoernooi voor de jeugdteams van de vier Dongense voetbalverenigingen (DVVC, VV Dongen, Olympia en ONI).

De Zonnebloem
Binnen de lokale afdeling Dongen – ’s Gravenmoer is de heer Derks sinds 2004 beheerder van de ledenadministratie. Ook op regionaal niveau (voor De Zonnebloem-afdelingen Dongen en Gilze-Rijen) voert de heer Derks het secretariaat. Daarnaast verleent hij diverse hand- en spandiensten voor De Zonnebloem. De heer Derks helpt bij de regionale vakantieweken en bij de maandelijkse activiteiten voor Zonnebloemgasten met een lichamelijke beperking.

Zorghoeve Ora et Labora
Stichting Zorghoeve Ora et Labora biedt dagopvang aan ouderen. Deze ouderen worden dagelijks door vrijwilligers opgehaald en naar de Zorghoeve gebracht. De heer Derks is al zeven jaar één van deze vrijwillige chauffeurs. De heer Derks maakt daarbij graag een praatje met de gasten, hetgeen voor deze, veelal eenzame, mensen heel veel betekent.

bouke7

Ziekenomroep De Volckaert
Al zes jaar verzorgt de heer Derks iedere week een radioprogramma voor de omroep van De Volckaert, een zorginstelling die zorg biedt aan ouderen. In het programma presenteert de heer Derks het nieuws uit de gemeente Dongen, hetgeen hij afwisselt met zelfgekozen muziek. Op deze manier zorgt de heer Derks ervoor dat ouderen betrokken blijven bij het wel en wee in de Dongense gemeenschap.

Wijkraad West 2
Sinds 2010 is de heer Derks bestuurslid van Wijkraad West 2, waar hij secretaris is. Deze wijkraad behartigt de belangen van 1500 huishoudens bij de gemeente Dongen, politie en overige instanties. Daarnaast streeft de wijkraad naar het bevorderen van de sociale cohesie in de wijk door het organiseren van diverse activiteiten waarbij de bewoners van de wijk worden betrokken. De heer Derks is altijd nauw betrokken bij de organisatie van deze activiteiten, waarbij hij zelf ook de helpende hand biedt.

De Wereld in Dongen
In het verlengde van een grotere bewonersbetrokkenheid en zorg voor een Dongense multiculturele samenleving is de heer Derks actief als penningmeester van ‘De Wereld in Dongen’. Dit is een multicultureel evenement dat eens per 2 jaar wordt georganiseerd. Tijdens het evenement presenteren de verschillende culturen in Dongen zich via muziek, dans, klederdracht en hapjes uit het land van herkomst. De heer Derks fungeert daarbij vaak als lichtend voorbeeld voor de deelnemers. Hij weet als penningmeester ook altijd de benodigde financiën (via sponsorgelden) bij elkaar te krijgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen