Reconstructie Heistraat: gemeenteraad kiest voor leefbaarheid

Foto:

Voor de gemeenteraad van Dongen is de reconstructie van de Heistraat, de verbindingsweg tussen Dongen en Oosterhout alleen bespreekbaar als gekozen wordt voor de variant die loopt langs de zuidzijde van het kanaal en vervolgens aansluit op Tichelrijt (ook wel de Bundeling Zuid genoemd). Alleen als voor die variant gekozen wordt, komt de leefbaarheid van de wijk West 1 niet in het geding én wordt de doorstroom van het verkeer Oosterhout-Dongen verbeterd.

Eensgezind
De gemeenteraad van Dongen was eensgezind in zijn mening en wil die ook nadrukkelijk aan de provincie, de eigenaar van de weg, overbrengen. Die beslist uiteindelijk over welke oplossing gekozen wordt, maar Oosterhout en Dongen mogen ook hun zegje doen.

De raad besprak gisteren de nieuwe start van de procedure rondom de Heistraat. Doel is het verbeteren van de doorstroom en verkeersafwikkeling, maar dan wel zonder dat leefbaarheid van wijken of dorpen wordt aangetast. In de loop der jaren zijn verschillende oplossingen de revue gepasseerd maar volgens de Dongense gemeenteraad wordt alleen in de ‘Bundeling Zuid’ de leefbaarheid van West 1 gewaarborgd.

Leefbaarheid prioriteit
De gemeenteraad hoefde dan ook niet lang te discussiëren.  ‘Wat ons betreft is het woon- en leefmilieu belangrijker dan de andere zaken die hierbij spelen’, aldus Frits Klijs van de Volkspartij Dongen. VVD-woordvoerder Pieter Brooijmans vond dat Dongen zijn stem duidelijk moet laten horen. ‘De provincie heef destijds gezegd dat niet alleen geld de doorslag gaat geven, maar dat er gekozen gaat worden voor de beste oplossing. En dat is voor ons Bundeling Zuid. Nou, daar mogen we de provincie best nog eens aan herinneren’.
En daar waren de andere raadsfracties het roerend mee eens.
n62912

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen