Park Vredeoord wordt Oranjepark

Park Vredeoord wordt door de vrijwilligers van het Oranje Comité Dongen vanaf afgelopen woensdag langzaam maar zeker omgetoverd tot het Oranjepark waar aanstaande zondagmiddag 26 april voor de dertiende keer het feest losbarst met de Oranjedag. Het zal een koninklijk begin zijn want de opening wordt verzorgd door het jeugdorkest van de Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum. Het spektakel begint om 14.00 uur.

In het park zelf valt meteen de ‘brug’ op die het grote veld verbindt met het ‘Koninklijk Smulplein’. Ook opvallend zijn de twee grote podia. Hierop krijgen de artiesten de gelegenheid om de harten van het Dongense publiek te veroveren tijdens de Oranjedag, Oranjenacht en koningsdag. De line-up van het festival is indrukwekkend met als meest opvallende namen The Ultimate Michael Jackson Tribute, Hans Dulfer, Pater Moeskroen, Liptease, The Tzars en vele anderen. Meer info over het programma vindt u op: www.oranjeparkfestival.nl of in het menu-item Oranjeparkfestival bovenaan deze website.

opftoilet

Toiletten verhuisd
Een grote verandering dit jaar is de positie van de toiletten. Deze zijn niet meer in het park zelf gesitueerd maar aan de Wilhelminaplein-zijde van de Nieuwstraat. Ruud Jansen, verantwoordelijk voor de indeling van het terrein legt uit: “we merken de laatste jaren dat het steeds drukker wordt in het park en dat heeft tot gevolg dat de ruimte die er voor de toiletten ingruimd was niet meer voldoende was. We hebben ze nu naar een rustiger stuk verplaatst en dat levert twee voordelen op want we krijgen dan niet alleen meer ruimte in het park maar de beheersbaarheid bij extreme drukte wordt dan ook een stuk beter.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen