PvdA wil schoolzwemmen terug in basisonderwijs

Foto: CC0/Public Domain

Als het aan de PvdA ligt keert het schoolzwemmen weer terug in het basisonderwijs. De partij is erg enthousiast over de voorstellen die zwembad De Vennen hiervoor al gemaakt heeft en vroeg tijdens de raadsvergadering aandacht voor dit plan.

Ook de directie van De Vennen vindt dat zwemmen onderdeel moet uitmaken van het totale bewegingsonderwijs. Ze heeft een plan opgesteld voor kinderen uit groep 6 en 7. Die krijgen dan in een periode van vijf weken zwemles; om de kosten zo laag mogelijk te houden wil het zwembad combinatiefunctionarissen inzetten.

Wethouder Panis deelde het enthousiasme van de PvdA. ‘Ja, ik ben ook enthousiast, maar er zitten wel consequenties aan vast. Een ervan is de mogelijkheid om de combinatiefunctionarissen in te zetten’. Die worden betaald door Rijk, gemeente en andere participanten zoals onderwijs. ‘Wij zijn op dit moment met een bureau bezig over de toekomst van de functionarissen. Of we ze kunnen behouden of niet. De Vennen en de onderwijsstichting Initia zijn belangrijke ‘stakeholders’daarbij. Allebei willen ze graag meedoen’, aldus de wethouder.

door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen