Programma Oranjeparkfestival 2015 bekend

Foto:

De organisatie van het Oranjeparkfestival was donderdag te gast bij sponsor Rabobank en presenteerde daar aan pers en sponsors het programma voor de Floris’Hand Oranjenacht op 26 april en Koningsdag op 27 april. Park Vredeoord staat dan weer twee dagen lang bol van verrassende acts, spektakel en topamusement op drie podia. Lokaal talent krijgt ook dit jaar weer een kans , maar er zijn ook diverse gerenommeerde en verrassende binnen-en buitenlandse acts gecontracteerd. “Een programma van Koninklijke allure” aldus de organisatie, met beide dagen spectaculaire afsluitende acts van internationaal niveau.

Omdat de dag voor Koningsdag dit jaar op zondag valt is er volop gelegenheid om het festival tijdig op te starten. Het jeugdorkest van De Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum , die dit jaar het 175 jarig jubileum viert, trapt daarom al om 14.00 uur het Oranjeparkfestival af, gevolgd door The Swinging Beatles. Deze band, bestaande uit vier Dongense jongens, zal de jaren 60 laten herleven met de grootste hits van The Fab Four. Daarna is de beurt aan het groot orkest van het jubilerende Musis Sacrum. Een deel van hun concert zullen zij gezamenlijk verzorgen met Pater Moeskroen. Speciaal voor deze gelegenheid zijn arrangementen geschreven waarbij zowel orkest als de band maximaal tot hun recht komen. Een bijzondere crossover die je niet mag missen. Pater Moeskroen zal daarna ook zelf nog een uurtje feest in het park verzorgen.

hans

Routinier Hans Dulfer , de 74-jarige jazzlegende, slaat daarna het bruggetje van de middag naar de avond en komt in Dongen bewijzen dat ie nog steeds in staat is om een vol park te laten swingen. De avond gaat verder met Boney M. De drie originele zangeressen van de groep brengen samen met een nieuwe ‘Bobby ’hun grootste hits. De band Ziggy Smack zal met top 100 covers van hoog niveau het publiek gaan voorbereiden op de afsluitende act van dag 1: The Michael Jackson Tribute starring Ben. Deze tweedelige Engelse show, die al jarenlang voor uitverkochte theaters en festivals in Engeland zorgt, staat voor het eerst in Nederland. Compleet met live band en dansers zorgt Michael voor een wervelend spektakel waarbij de bezoeker oren en ogen tekort zal komen. In de break van de show zullen de vier ex-winnaressen van The Orange Factor als The Orange Angels laten horen dat het geen toeval was dat zij ooit met deze eretitel aan de haal gingen.

michael

Op het Wilhelminaplein is er speciaal voor de jongeren een tent waar ze uit hun dak kunnen gaan op de muziek van twee lokale DJ’s: Art Lectic en Robbin Riccio. Deze twee kanjers werken zich in het zweet om iedereen aan het dansen te krijgen. Beide DJ’s timmeren ook internationaal behoorlijk aan de weg . Zo won Robin Riccio onlangs nog de Pepsi DJ Dance Clash waar meer dan 300 dj’s aan deelnamen. Dit leverde hem een optreden op in Curacao. Zoals gebruikelijk wordt de Floris’Hand Oranjenacht, na het programma in het park en op het Wilhelminaplein, tot in de late uurtjes voortgezet in diverse cafés.

Koningsdag
Koningsdag wordt traditioneel geopend met het RABO defilé van versierde fietsen en in het park voortgezet met de waanzinnig leuke Crazy Disco Show. ‘s Middags staat in het park de Dongense band Paperback gegrogrammeerd, afgewisseld door The Brothers of Fortune en The Funky Organizers. De blazers van Dr. Brass krijgen daarna de gelegenheid om hun megaswingende optreden van vorig jaar nog eens dunnetjes over te doen. Op het Wilhelminaplein is gedurende de middag volop ruimte voor Dongens talent bij de talentenjacht The Orange Factor. Aanmelden kan via een speciaal formulier op www.oranjeparkfestival.nl. Ook zijn er op dat podium optredens van Tintelbelle, Het Kunstpodium, Wicked Wood en State of The Art. Op straat zul je waarschijnlijk onze speciale gast Miep nog wel een keertje tegenkomen.

Actie
Ook overdag staat het Oranjeparkfestival bol van de activiteiten. Op de grote vrijmarkt mag vanaf 12.00 uur worden verkocht. Voor de jongere bezoekers zijn er spectaculaire opblaasattracties, waaronder een mega klimtoren, een stormbaan, een Zorbabal en natuurlijk een springkussen. Ook is er een bungeevoetbaltoernooi. In het park wordt weer het gezellige smulplein ingericht. Daar kunnen de bezoekers op een groot terrass terecht voor een hapje en een drankje. Betalen kan eenvoudig met je Festivalcard, die je kunt betalen met je pinpas of contant.

bazookkas

Avondprogramma
De line-up van het avondprogramma is ongekend. Als eerste zijn daar de Bazzookas, een heerlijk ska band die het publiek met een ongelimiteerde hoeveelheid energie in in de houdgreep neemt De volgende topband die het podium bestijgt is Popgunnn. Alleen de beste Dance, Rock en Hip Hop tracks worden live gespeeld door deze strakke 6-koppige band. In één doorlopende set vliegen de hits van de afgelopen 15 jaar je zonder onderbrekingen om de oren. Op het andere podium gaan we daarna terug naar de jaren vijftig met Liptease and the Backstreet Crackbangers. Deze band met de drie zussen veroverden Nederland in de laatste editie van Holland’s Got Talent, waar ze in de finale uiteindelijk op de tweede plaats eindigden.

liptease

De eer om het Oranjeparkfestival af te sluiten is dit jaar voor de Engelse band The Tzars: vijf turbo-aangedreven muzikanten bestaande uit een verbazingwekkende blazerssectie, funky toetsen, een inspirerende gitarist en een van de meest solide ritmesecties. Bekend om hun opwindende energie. Eén ding is zeker, deze bemanning weet hoe ze een feest moeten maken!

tzars

Twee dagen entertainment van topniveau gecombineerd met de gezelligheid van Park Vredeoord. Geen Dongenaar die dat wil missen! Noteer dus in je agenda: 26 en 27 april 2015: Park Vredeoord / Oranjeparkfestival

————————————————————————————————————————————————-

gmvloeren

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen