Dongense fotografen exposeren in De Stadsgalerij in Breda

Foto: Cees Mutsaerts

Twee Dongense leden van fotogroep De Huiskamer exposeren in De Stadsgaleij in Breda. Fotogroep De Huiskamer is sinds de oprichting een van de topgroepen in Nederland. Op deze expositie is ook het werk te zien van zeven andere topfotografen. De tentoonstelling van deze groep kenmerkt zich door een grote variatie in onderwerpen en daardoor wordt een bezoek de moeite meer dan waard.

Edzo Meerman toont hier de serie Nachtopnames. Hij is ’s avonds op pad gegaan en heeft gezocht naar door straatlantaarns verlichte objecten. De directe lichtbronnen zijn uit het beeld verdwenen zodat alleen de reflecties op elementen overblijven. Hierdoor krijgen de beelden een mysterieuze lading, soms zelf sinister hetgeen door de uitvoering in zwartwit nog eens benadrukt wordt.

edzo

Cees Mutsaerts heeft zich de afgelopen jaren gericht op Dongense fotoprojecten en die in zwartwit beelden tentoongesteld. Afgelopen jaar heeft Cees zich gericht op de moskee bij het Schouw in Dongen. Hier zijn foto’s gemaakt niet alleen van de gebedsdienst maar ook van de alle andere aspecten zoals onderlinge contacten, educatie en vrijwilligers.

De foto’s van Edzo, Cees en de overige leden van De Huiskamer zijn in het weekeinde van 6-7-8 maart te zien in de Stadsgalerij , adres Oude Vest 34 Breda. U bent van harte welkom en er zal voldoende gelegenheid zijn om contact te leggen met de fotografen

De openingstijden zijn:
Vrijdag vanaf 20.00 uur
Zaterdag en zondag van 11 tot 17 uur
De website van de fotogroep is: www.fgdehuiskamer.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen