‘Windkracht 6’ geslaagd muziekproject basisschoolleerlingen

Foto: dongen.nieuws.nl

Op dinsdagochtend 10 februari werd in de lokalen van het Kunstpodium een instrumentencarrousel gehouden voor de kinderen van groep 5 en 6 van de J.J.Anspachschool. Dit in het kader van het Dongense muziekproject “Windkracht 6”, een kennismakingsproject voor blaas- en slaginstrumenten. De kinderen mochten in 5 workshops veel instrumenten een keer uitproberen.

De dingen die de kinderen daar op speelse wijze leerden werden aan het einde van de ochtend aan de ouders ten gehore gebracht: kinderen die nog nooit slagwerk hadden gedaan konden prachtig ritmisch op trommels, bongo’s e.d. hun partijtje meespelen en na een workshop blazen kon iedereen een mopje meeblazen op klarinet, trombone, trompet, hobo en ga zo maar door. Verwondering alom, bij de ouders die hun kind ineens op het podium zagen staan en hun stoutste verwachtingen overtroffen, bij de kinderen die ontdekten veel meer talent te hebben dan ze dachten !

Kinderen die een bepaald instrument verder willen uitproberen mogen zich opgeven voor 3 kennismakingslessen voor 10 euro. Het werd een fantastische ochtend waarin de kinderen met veel plezier hebben gemaakt.

wk62 wk63 wk64 wk65

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen