The Robert Smith Bluesband in Dongen.

Foto: bluesbreeker

Blues Promotion Dongen presenteert The Robert Smith Bluesband met als voorprogramma Meryn Bevelander Band. “Old meets the young” is hier wel toepasselijk te noemen Meryn Bevelander uit Nijmegen is met zijn leeftijd van 11 jaar een hevig contrast met de 62 jarige Robert Smith, die een vaste waarde in de Nederlandse en Belgische blues scene is.

“Old meets the young” is hier wel toepasselijk te noemen Meryn Bevelander uit Nijmegen is met zijn leeftijd van 11 jaar een hevig contrast met de 62 jarige Robert Smith, die een vaste waarde in de Nederlandse en Belgische blues scene is.

Terwijl Meryn Bevelander met zijn leeftijd eigenlijk maar net komt kijken. Maar hij zal wel met een gitaar in zijn knuistjes geboren zijn, anders valt het niet te verklaren hoe hij op deze leeftijd al zo de gitaar bespeelt. Bovendien zingt hij en schrijft hij zijn nummers zelf. Beïnvloed door de platen van Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughn die zijn vader thuis veelvuldig draaide, waren er debet aan dat Meryn gitaar wilde leren spelen. Nadat hij van enkele ouwe rotte de kneepjes van het vak leerde en zijn broertjes Aron en Florian zich bij hem voegde om zijn bandje te completeren, was de basis gelegd om te gaan optreden. Hij won in Nijmegen” The Rock’nRoll Jonkies Prijs” wat hem een videoclip opleverde en een dag studio opnames. Ook was hij al te zien op Nickelodeon TV. Het is niet alleen vermakelijk hoe hij zijn optredens doet, maar vooral verbazingwekkend waar hij met zijn 11 jaar al toe in staat is.

The Robert Smith Band bestaat naast zanger/mondharmonicaspeler Robert Smith uit Goirle uit voornamelijk al gepensioneerde muzikanten , met wel een staat van dienst in allerlei verschillende bands. Ook Dongenaar Hans van den Bosch is een opvallende verschijning in deze formatie. Robert Smith behoeft bij de gemiddelde en bovengemiddelde blueskenner geen introductie meer, al meer dan 35 jaar staat deze innemende bluesmuzikant op allerlei bluespodia in de lage landen. En weet als geen ander hoe hij je met een mondharmonica en doorleefde stem de blues moet vertolken, daarbij bijgestaan door mensen die niet alleen hun instrumenten meebrengen maar ook hun ervaring.Ook hebben bluesgrootheden als Eelco Gelling en Jan Akkerman in deze band geparticipeerd. Naast hun vakmanschap brengen deze heren ook veel enthousiasme mee en spelen blues zoals het eigenlijk hoort hun stijl wordt weleens “ Old School Blues “ genoemd het voelt als thuiskomen.

Zondag 8 februari Aanvang 16.00
Café-zaal De Gouden Leeuw st.Josephstraat 107 Dongen.

www.facebook.com/oldschoolblues
www.facebook.com/MerynprojectsBand
www.bluesdongen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen