Job van Uitert (16) tekent bij Provily Racing

Foto:

Het 16 jarige Dongense racetalent Job van Uitert zal het komende seizoen uitkomen voor het Provily Racing Team in de Renault 1.6 euroserie. De 16 jarige coureur heeft afgelopen seizoen in de Mazda MX5 cup zijn talent laten zien door in zijn eerste seizoen 3e te worden in het kampioenschap. Met 8 overwinningen was hij vaak op het podium te vindenen heeft hij laten zien dat hij kan racen, in het veld van 30 auto’s moet je vechten voor elke plek. Afgelopen winter heeft Job getest in de Renault 1.6 en dat ging zo goed dat ze besloten hebben om in 2015 het seizoen te gaan rijden. De auto is ondertussen in de kleuren gezet, en het testschema is bijna klaar,

Provily Racing is blij met de keuze van Job voor hun team: “We zijn erg blij en trots dat Job heeft gekozen om bij Provily Racing te gaan rijden. We kennen elkaar al erg lang, en na de tests die we hebben gehad wilde ik Job graag in het team. Samen met Dries Vanthoor, Rijder van het Belgisch nationaal team en talent van de RACB, zullen we starten aan het testprogramma, en op alle circuits waar we gaan racen de nodige kilometers afleggen. De samenwerking die we sinds vorig jaar hebben met KTR wordt dit jaar verder voortgezet, en Dries zal begeleid worden door oud coureur Kurt Mollekens, die zijn kennis en ervaring kan delen met de rijders. We hebben dus nu 2 stoeltjes gevuld en voor de andere 2 auto’s zijn we in onderhandeling.”

job2

Ook Job van Uitert zelf ziet hethelemaal zitten: “Ik ben erg blij dat ik dit seizoen mag rijden in de Renault 1.6 bij Provily Racing, deze auto is erg gaaf en super om jezelf te meten met andere jonge coureurs, ook de kalender is erg leuk, we gaan naar Imola, Redbull ring, Nurburgring, Zolder, Zandvoort, Assen en Spa Francorchamps. Er is in europa geen enkel ander kampioenschap voor jonge rijders dat zo internationaal is en op 4 formule 1 circuits zal rijden. Ik kan niet wachten om te gaan testen, maar tot die tijd beried ik mezelf voor in de sportschool en op de simulator”  Vanaf januari is Provily Racing ook in het bezit van een race simulator, en daar zullen de engineers onze rijders in voorbereiden op testdagen en race weekenden, we zijn er van overtuigd dat dit hulpmiddel onze coureurs zal helpen om hun prestaties te verbeteren.”

———————————————————————————————————————————————–

opendaghavovwotto

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen