Nieuwjaarsconcert Gezelligheidskoor “Dongens Levenslied”

Foto: dongens Levenslied

 

Op zondag 4 januari 2015 organiseert het Gezelligheidskoor “Dongens Levenslied” van 14.00 tot 18.00 uur in samenwerking met Fred en Petra Heijne van Café-zalencentrum de Viersprong. Het belooft een gezellige, sfeervolle maar vooral muzikale middag te worden met een toast op het nieuwe jaar.

Met medewerking van:

Het Ameezingkoor Het koor bestaat sinds mei 2010 en heeft nu 22 leden waarvan drie muzikanten,( twee accordeonisten en een basgitarist) en de dirigente. Wij zingen Nederlandstalige liedjes en wel tweestemmig. We hebben moderne nummers in ons repertoire van bijv. Nick en Simon, Benny Neyman en Frans Bauer. De wat oudere liedjes o.a. van Pierre Kartner, Eddy Wally en Sweet Sixteen. Sinds januari 2013 hebben we een nieuwe dirigente, Els ! Na een jaar van veel oefenen zijn we zover dat we dit jaar, 2014, al verschillende optredens hebben gehad. We hebben gezongen in o.a verzorgingshuis Elisabeth in Breda, in verzorgingshuis de Volckaert in Dongen en in verzorgingshuis Hagedonk in Prinsenbeek en winkelcentrum Zuiderhout. Dat is echt genieten van beide kanten D.m.v. optredens willen we ook meer bekendheid krijgen en hopen zo ook nieuwe leden te werven. Dus als u graag zingt en van gezelligheid houdt, kom dan eens een kijkje nemen op een van onze repetities. Wij repeteren op maandagavond van 19.45 tot 22.00 uur in café De Kloek, Leijsenhoek6 in Oosterhout. Wilt u meer informatie, kijk dan eens op onze website www.ameezingkoor.nl

Zangkoor Eigen Wijs
Zangkoor Eigen Wijs is een gezellig koor, dat is ontstaan in 2005 vanuit een wachtlijst van een ander koor. In korte tijd zijn wij uitgegroeid naar een koor met ongeveer 36 leden, zowel mannen als vrouwen. De repetities zijn om de week op donderavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in onze thuisbasis school het Wikveld in Empel. Tijdens de kooravonden staan plezier en gezelligheid hoog in het vaandel. Ondanks het vele “leed “dat wij ook zingen, blijft de lach de boventoon voeren. Wij menen wat wij zingen, ons publiek weet dit te waarderen. Wij treden op in verpleeg-en verzorgingshuizen, werken mee aan liederentafels en korenfestivals. De grote diversiteit bestaat uit echte,traditionele smartlappen, maar ook uit het Nederlandstalig lied en zeemansliederen. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door John Tiemissen op de accordeon en het koor wordt staat onder leiding van Leny Floris. Wij zouden ons koor graag nog uitbreiden met enige mannenstemmen, neem gerust contact op met het bestuur via ons secretariaat. Wij zijn aangesloten bij de bond voor smart en levensliederen.

Gezelligheidskoor “Dongens Levenslied”
Bij Gezelligheidskoor ”Dongens Levenslied” staat gezelligheid meer als hoog in het vaandel. Dat is zeker niet te veel gezegd. Al vele jaren organiseren zij het Lenteconcert, het Herfstconcert en het Nieuwjaarsconcert in samenwerking met Fred en Petra van café en zalencentrum “de Viersprong” Het koor staat onder leiding van Wout Kwakernaat. Ook, als toetsenist begeleidt Wout Kwakernaat het koor muzikaal. Gezelligheidskoor “Dongens Levenslied” heeft in de loop der jaren alle verwachtingen overtroffen. Het repertoire van het koor is een schot in de roos. Vooral het zingen van sfeerliedjes, levensliedjes, meezingers en ‘evergreens’, valt goed tijdens de vele optredens.Het koor zingt, met veel enthousiasme, liedjes van, onder meer, Vicky Leandros, Frans Bauer, Jan Smit, Benny Neijman, Frans Duijts, Gerard Joling, Adele en Django Wagner.

En natuurlijk, niet te vergeten, een aantal liedjes van Marianne Weber. Je kunt het niveau van het koor hoog noemen. Daarnaast is het koor zeer ambitieus. De drang om te presteren is bijzonder. Een selectief samengestelde club van technici is bij elk optreden aanwezig met professionele geluidsapparatuur. De teksten van de liedjes zijn voor het koor en vaak ook voor het publiek, te zien op een beamer. Op deze manier kan iedereen tijdens de optredens meezingen. Het koor treedt graag op bij verschillende evenementen, feesten, partijen en recepties. Het koor heeft tijdens haar 13 jarig bestaan al vele hoogtepunten meegemaakt, zowel in Dongen als ver daar buiten. Een optreden van Gezelligheidskoor ”Dongens Levenslied” zal voor jong en oud, voor iedereen die houdt van gezelligheid en sfeer, nog lang in herinnering blijven. Zeker ook deze middag, tijdens het Nieuwjaarsconcert 2015, zal het koor samen met zang, muziek en gezelligheid weer zorgen voor een onvergetelijke middag. Voor meer info: www.dongenslevenslied.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen