Echtpaar Roosenbrand-Faro 60 jaar getrouwd

Dinsdag 23 december 2014 vierde het echtpaar Roosenbrand-Faro hun diamanten bruiloft. Zij gaven elkaar deze dag precies 60 jaar geleden het jawoord. Namens de gemeente Dongen bracht burgemeester René van Diessen een bezoek aan het diamanten paar met een grote taart en ’t Dongens Leesplangeske als cadeau

Het is dus 60 jaar geleden dat Willem Roosenbrand en Corrie Roosenbrand Faro uit ’s Gravenmoer in het huwelijk zijn getreden. Wim Roosenbrand werd op 1 februari 1930 geboren in Raamsdonkdorp. Hij was nummer acht in een gezin met elf kinderen. Hij had een onbezorgde jeugd en ging, net als leeftijdsgenootjes in die tijd op 13-jarige leeftijd werken als boerenknecht. “Ik heb ook nog een paar jaar in een schoenfabriek gewerkt en daarna kwam ik in de bouw terecht”, vertelt de diamanten bruidegom, die het metselaars vak in de praktijk heeft geleerd. Toen hij eenmaal zijn draai in “de bouw” had gevonden is Wim er nooit meer uitgegaan. Nu geniet hij al weer heel wat jaren zijn pensioen en verveelt zich geen moment.

Diamanten bruid Corrie Faro werd op 9 januari 1932 geboren op de Molendijk in ’s Gravenmoer en is altijd in het mooie dorp gebleven. “Ik was nummer zes in de rij van zeven kinderen. Mijn geboortehuisje op nummer 54 staat er niet meer, maar de plaats kan ik zo nog aanwijzen”, aldus Corrie, die na de lagere school op pad werd gestuurd om bij diverse huishoudens huishoudelijk werk te doen. “Mijn ouders konden de extra centjes goed gebruiken en ik ben blijven werken totdat ik trouwde”.

Waspikse weg
Als je Wim en Corrie vraagt hoe het is begonnen, dan zeggen ze in koor: dat was op de Waspikseweg.Corrie was van een fietstochtje met een vriendin op weg naar huis en Wim zou samen met een vriend een accordeon gaan kopen in Oosterhout toen hij de meisjes tegenkwam op de Waspikseweg.Ik had haar al eerder gezien, maar nu gaf ik haar een duwtje zodat ze bijna van haar fiets viel.Corrie stopte en de jongelui raakten aan de praat.Er werden afspraakjes gemaakt en zo ontstond er een heuse relatie.“Ik heb trouwens nooit meer accordeon gespeeld, maar werd lid van Fanfare Euterpe ” Na een verkeringsperiode van 5 jaar stapten Wim en Corrie in het huwelijksbootje en het paar ging wonen in een door Wim gebouwde houten woning op de plaats waar nu sport- en fitnesscentrum Welten is gevestigd.

Moeilijke start
Kort na het huwelijk kreeg Wim een zwaar ongeluk met de bromfiets. “In Nieuwendijk ben ik aangereden door een bromfietser, ik ging compleet over de kop, maar de andere bromfietser reed door. Ik heb toen een hele tijd in het ziekenhuis gelegen en ben daarna nog een hele tijd thuis geweest. Het was een moeilijke periode, maar gelukkig ben ik weer goed opgeknapt en kon ik naar verloop van tijd mijn gewone leven weer oppakken”.

Wim een Corrie hebben vier kinderen. Gerrit en Janny werden geboren in de houten woning en Jolanda en Willy werden geboren in de huidige woning aan de Julianalaan, die ook door Wim zelf werd gebouwd.“We hebben hier een fijne plek en hoeven hier echt nooit meer weg!”Vroeger had Wim een grote moestuin waarmee hij ook de kinderen voorzag van lekker verse groente. Nu ziet de tuin er heel anders uit, de moestuin is kleiner geworden en heeft een vijver,maar Wim werkt er nog steeds met evenveel plezier in,“Ik ben niet iemand die graag stilzit”.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen