VVD bezorgd over verkeerssituatie bij Laurentiuskerk 

Foto:

De VVD maakt zich zorgen over de verkeerssituatie bij de Laurentiuskerk. Volgens Hennie Vlasveld slaan veel automobilisten die vanuit de Hoge Ham komen, linksaf, terwijl dat niet mag. Ook voor fietsers levert dat gevaarlijke situaties op.  De VVD vindt deze situatie onverantwoord en wil graag een oplossing. ‘Kan er op de middenstrook geen bord komen te staan dat links afslaan verboden is en kunnen we misschien wat meer  inzetten op handhaving  van de verkeersregels’, was de vraag van Vlasveld.  

Wethouder  Van Beek  zag niet echt brood in nog een extra bord. ‘We geven al op drie borden aan dat je vanuit de Hoge Ham niet linksaf mag. Maar voor sommige mensen is dat blijkbaar nog niet genoeg. U wil er nog een bord bij, maar als drie borden niet genoeg zijn, denk ik dat een vierde bord ook niets uithaalt. Ik denk dan dat handhaven met het bonnenboekje erbij een betere oplossing is.’ 
Verkeerslichten Geer-Stoomberg 
Van de PvdA waren er vragen  over de verkeerslichten op de kruising Kardinaal van Rossumstraat-Geer-Stoomberg . ‘Die staan vaak op rood, ook als er uit Geer of Stoomberg geen verkeer komt. Dit is niet bevorderlijk voor de doorstroming van het verkeer op de centrumring. Kan dit niet verbeterd worden’ zo vroeg PvdA-woordvoerder Maurice IJpelaar.
Wethouder Van Beek  was het met hem eens. ‘Het gaat hier om een bijzondere situatie. Op de ring zouden helemaal geen verkeerslichten moeten staan, maar deze staan er omdat vroeger op dit punt veel ongelukken gebeurden. Het gaat hier om een oude installatie die we ook niet meer aan kunnen passen. De oplossing is dat er een nieuwe verkeerslichtinstallatie komt  die reageert op aanbod.’ 
De PvdA had ook vragen over het verdwijnen van een aantal parkeerplaatsen voor invaliden. Bij de Emté zijn er twee verdwenen omdat daar nu laadpalen voor elektrische auto’s staan en bij de Aldi is er één weg omdat daar een boom geplant is. Voldoen wij nu nog wel aan de norm’, wilde Maurice Ijpelaar weten.  
Wethouder van Beek merkte op dat er niet echt een norm bestaat. ‘’ Wij  denken dat het zo wel kan. Als je bijvoorbeeld kijkt bij de Aldi, zul je zien dat die parkeerplaatsen heel vaak leeg staan. Maar als het probleen nijpend wordt, dan gaan we uiteraard plaatsen bijmaken’, zo reageerde Van Beek. 
Parkeerplaats Anspachschool
Annemarie van Eenennaam van het CDA vroeg aandacht voor de parkeerplaats achter de Anspachschool en tennisclub Bas Dongen.  ‘In de winter is het daar erg glad en regelmatig vallen er dan ook kinderen’. ‘Het probleem is mij niet bekend maar ik ga kijken en als daar iets bijzonders aan de hand is gaan we dat oplossen ‘, aldus Van Beek. 

door: Bernadette Klerx
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen