Faillissement Thebe schokt gemeente

Ook de gemeente Dongen is geschokt door het failissement van Thebe Huishoudelijke Zorg. ‘Dit is een harde boodschap voor alle trouwe medewerkers die nu ontslag hebben gekregen, maar ook voor de cliënten. Zeker zo vlak voor de feestdagen’, zo laat de  gemeente in een persbericht weten. 

René Jansen van de Volkspartij Dongen stelde er donderdag in de raadsvergadering  nog een vraag over. ‘Heeft dit nog invloed op de Hulp bij Huishouden’, zo vroeg hij zich af.   
Wethouder Piet Panis kon nog niet veel  meer doen dan zijn bezorgdheid uitspreken. ‘ Het is buitengewoon te betreuren dat Thebe dit besluit heeft moeten nemen. We hebben laat in de middag nog een brief gehad van de curator en wij gaan op zeer korte termijn met de curatoren in gesprek om de continuïtiet van de zorg te waarborgen’, aldus de wethouder.  De gemeente zal daarom ook in gesprek gaan met andere organisaties die huishoudelijke hulp kunnen leveren.  Als er meer duidelijkheid is, krijgen alle cliënten persoonlijk bericht van zowel Thebe als de gemeente. 
door: Bernadette Klerx
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen