Koning benoemt Marina Starmans officieel tot burgemeester van Dongen

Foto:

Op 3 december droeg de gemeenteraad Marina Starmans voor als gewenste burgemeester. Vandaag maakte de commissaris van de Koning van Noord-Brabant, Wim van de Donk, bekend dat deze voordracht door Koning Willem Alexander is goedgekeurd. “Bij Koninklijk Besluit van 17 december is mevrouw drs. M.C. (Marina) Starmans-Gelijns per 2 februari 2015 benoemd tot burgemeester van de gemeente Dongen.” meldt de commissaris in een persbericht. Op 4 februari 2015 wordt Marina Starmans door de Commissaris van de Koning beëdigd en geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Dongen. Dat gebeurt tijdens een buitengewone raadsvergadering in het gemeentehuis. Deze vergadering begint om 20.00 uur en is openbaar

Reactie
Marina Starmans (45) was eerder wethouder in Dongen (2011-2014). ,,Ik heb in die periode Dongen goed leren kennen en in mijn hart gesloten. Ik ken weinig andere gemeenten met zoveel passie en zo een bruisend en sociaal leven. Ik beschouw het als een buitenkans om mijn ambitie om burgemeester te worden, juist in Dongen waar te maken. Met evenveel passie en beleving als de Dongenaren, zal ik het ambt van burgemeester van de gemeente Dongen vervullen”, aldus Starmans.

Profiel
De gemeenteraad typeert Starmans als een krachtige en innemende persoonlijkheid. Ze beweegt zich makkelijk in groepen, is benaderbaar en betrokken. Dit sluit aan bij het profiel van Dongen. Marina Starmans beschikt daarnaast over goede bestuurlijke vaardigheden en een ruim netwerk, zowel binnen als buiten de gemeente. Daarmee kan ze Dongen ‘op de kaart’ zetten. Starmans is daadkrachtig en weet haar doelen op gepaste wijze te realiseren. Dat maakt haar geschikt voor de functie van burgemeester van Dongen, aldus de vertrouwenscommissie die de voorbije maanden intensieve gesprekken voerde met meerdere kandidaten. 

CV
Marina Starmans (VVD, Geldrop 1969) was zelfstandig ondernemer, vervulde diverse functies bij het bedrijfsleven en was secretaris van het gerechtsbestuur van de rechtbank ‘s-Hertogenbosch.  Starmans is momenteel wethouder voor de VVD in de gemeente Waalre. Ze begon haar politieke loopbaan in Son en Breugel. Daar werd ze wethouder na de verkiezingen van 2006. In 2011 ging ze in Dongen aan de slag. Door het plotseling wegvallen van de SP uit de coalitie, was er behoefte aan een wethouder ‘van buiten’. Ze nam de portefeuille Welzijn over en kreeg drie jaar later bij haar afscheid in Dongen veel complimenten van de raad over de wijze waarop ze dit had gedaan.Marina Starmans is getrouwd en heeft twee kinderen van 13 en 11 jaar.

Foto: Jan Stads / Pix4Profs

—————————————————————————————————–
          ptcadv
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen