Fomo,  Sms,  msn, :) , YOLO, FB….

Foto:

Nieuwe Nederlandse woorden? Niet voor het merendeel van de leerlingen van het Cambreur College. Petra van Eijk, schoolagente in de gemeente Dongen,  hoefde de leerlingen tijdens haar bezoek aan gebouw C, waar de eerstejaarsleerlingen verblijven, niet uit te leggen wat deze afkortingen betekenden. De meeste leerlingen gebruiken ze immers dagelijks: bij het chatten met vrienden, in hun whats app berichtjes en als ze zich op Facebook begeven om een berichtje te liken. 

Contact leggen met vrienden dichtbij, maar zeker ook met vrienden ver weg, kan vandaag de dag zonder dat je daar je voordeur voor open hoeft te doen. En zo haal je de hele wereld binnen.  Maar weet je eigenlijk wel wat en wie je precies binnenhaalt? En wat voor vragen je via internet van al deze vrienden kunt krijgen? 
Petra van Eijk maakt de leerlingen aan de hand van een aantal voorbeelden duidelijk dat het belangrijk is om te weten hoe je met de moderne social media om moet gaan en dat het belangrijk is om duidelijk je eigen grenzen aan te geven. “Laat je niet verleiden  tot dingen die je mogelijkerwijs niet kunt overzien en als je twijfels hebt over hetgeen er via internet allemaal jouw wereld binnenkomt, geef dat dan tijdig bij een voor jou vertrouwd persoon aan” aldus Petra
Vragen over een juist gebruik van social media:? Kijk vooral eens op de volgende site: www.vraaghetdepolitie.nl Je vindt daar ook allerlei informatie  over vuurwerk, alcohol, discriminatie, etc. De moeite waard om te lezen… zowel voor leerlingen als voor ouders.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen