Dongen Steunt kiest voor Ora et Labora

Foto:

Na afloop van de wedstrijd Dongen-Baronie werd het goede doel van Dongen Steunt voor het seizoen 2014-2015 bekend gemaakt.  De jaarlijkse financiële bijdrage (een percentage van de ambassadeursbijdrage) gaat dit seizoen naar zorghoeve Ora et Labora in ’s Gravenmoer.

Dongen Steunt 
Dongen Steunt is een initiatief van een aantal ondernemers en begunstigers die VV Dongen een warm hart toedragen. Dongen Steunt ontstond in eerste instantie om het ontbreken van een hoofdsponsor op te vangen, maar met de komst van ING als hoofdsponsor zet Dongen Steunt nu op de jeugdafdeling in.
Maatschappelijk betrokken
Voetbal is per definitie een maatschappelijk fenomeen. VV Dongen is  geworteld in de Dongense samenleving, en wil graag haar maatschappelijke functie uitdragen. Ambassadeurs van Dongen Steunt leveren een financiële bijdrage, maar als extra dimensie aan het sponsorschap ontvangen ook andere lokale verenigingen/goede doelen een steuntje in de rug. Een gedeelte van de ambassadeursbijdrage Dongen Steunt wordt daarom gereserveerd voor andere verenigingen/initiatieven. Ambassadeurs van Dongen Steunt dragen dus niet alleen VV Dongen een warm hart toe, maar tonen ook hun maatschappelijke betrokkenheid en nemen hun verantwoording. 
Na Scouting De Stormvogels en Gehandicapten Sport en Ontspanningsvereniging Oriëntatie, is zorgboerderij Ora et Labora het volgende maatschappelijk doel wat een financiële bijdrage via VV Dongen tegemoet mag zien.
Wordt ook ambassadeur van Dongen Steunt 
Spreekt Dongen Steunt u aan, bent ook  u maatschappelijk betrokken  en wilt u naast sponsoring van VV Dongen graag een steentje bijdragen aan een lokale organisatie? Neem dan contact op met de sponsorcommissie ([email protected]) en laat u informeren over Dongen Steunt.
Ora et Labora
Op de zorghoeve Ora et Labora in ‘s Gravenmoer is van alles te beleven. Het is een dagverzorging voor ouderen. Er worden verschillende activiteiten aangeboden. Gekeken wordt naar de mogelijkheid die iedere gast heeft en wat de gast zelf als mogelijkheid ziet. Op de boerderij is pluimvee aanwezig en een moestuin, waarin allerlei groente en fruit wordt geteeld.  Het is gelegen in een landelijk sfeer en heeft aan de achterzijde een schitterend natuurgebied.  De gasten bepalen zelf hoe zij hun dag op de zorghoeve doorbrengen. Ze kunnen helpen bij de verzorging van de dieren, in de moestuin en bij de voorbereidingen van de gezamenlijke warme maaltijd.
ora1
Op de zorghoeve kunnen maximaal 16 gasten per dag terecht. Het gaat dan om (dementerende) ouderen, mensen met een verstandelijke beperking of psychische of psychiatrische problemen. Op de zorghoeve werkt een team van deskundige medewerkers. Tevens is er naast vrijwilligers in de tuin, en voor vervoer, per dagdeel een vrijwilliger op de zorghoeve aanwezig die de vaste medewerkers ondersteunt. 
Kijk voor meer informatie op: www.zorgboerderijsgravenmoer.nl
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen