Consultatiebureau ’s Gravenmoer gaat sluiten

Foto:

Het consultatiebureau in ’s Gravenmoer sluit per 1 januari 2015 haar deuren. De teams van de consultatiebureaus in ’s Gravenmoer en Dongen worden samengevoegd op de locatie in Dongen.Vanaf 1 januari ontvangt de GGD ouders en kinderen op het consultatiebureau aan de Mgr. Schaepmanlaan 25 in Dongen. Sommige ouders moeten dan wat verder reizen dan ze nu gewend zijn, maar ze krijgen meer keus in ruimere openingstijden. 

Bereikbaar in afstand en tijd 
De gemeente Dongen heeft, op basis van de Wet publieke gezondheid, taken op het gebied van de publieke gezondheid. Een van die taken is de jeugdgezondheidszorg. Het college laat die taken uitvoeren door de GGD Hart voor Brabant. Een gemeentelijke dienst van de 28 gemeenten in Midden-Brabant, de Meierij en Brabant-Noordoost. De klanten van de GGD willen contacten die passen bij hun eigen situatie; persoonlijk en bereikbaar in afstand en tijd. Maar gemeenten willen dat de GGD bezuinigt. Daarom gaat de GGD in enkele gemeenten consultatiebureaus combineren. Voor onze gemeente betekent dit dat het consultatiebureau in ’s Gravenmoer per 1 januari 2015 gaat sluiten. 
Afspraken
Het inhoudelijke pakket dat de GGD aanbiedt blijft gelijk. De medewerkers van de GGD zorgen ervoor dat de afspraken met huisartsen, scholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in ‘s Gravenmoer ongewijzigd blijven. 
Verhuurder
In eerste instantie zou de overstap van ’s Gravenmoer naar Dongen per 1 oktober 2015 gebeuren. Echter, onlangs heeft de verhuurder van het pand in ’s Gravenmoer aan de GGD de vraag gesteld of zij tot een eerdere beëindiging van de huurovereenkomst kunnen komen. Er is namelijk een nieuwe huurder gevonden voor het pand. In goed overleg met de gemeente Dongen heeft de GGD besloten de huur van het pand per 1 januari 2015 op te zeggen.
Jeugdgezondheidszorg
De GGD voert de jeugdgezondheidszorg uit op basis van de richtlijnen van de minister uit 2002. Na een evaluatie van dit pakket, stelt de staatssecretaris nu nieuwe richtlijnen vast in het Besluit publieke gezondheid dat op 1 januari 2015 in werking treedt. De GGD sluit daarbij aan met een nieuw basispakket jeugdgezondheidszorg (JGZ). Dit pakket stelde het algemeen bestuur van de GGD in juli vast, na een uitgebreide voorbereiding samen met gemeenten, vertegenwoordigers vanuit de (voor)school en de Inspectie voor de Gezondheidszorg. 
Meer informatie
Voor meer informatie kunnen ouders terecht bij de GGD Jeugdgezondheidszorg, 
tel. 0900 – 463 64 43, bereikbaar elke werkdag van 8.00 tot 17.00 uur.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen