Bouwcollectief Dongen wil aan de slag in de Jan Mertenslaan

Foto:

Het Bouwcollectief Dongen, een samenwerkingsverband van vijf ondernemers die geworteld zijn in Dongen en omgeving, wil graag aan de slag met het bouwen van  11 patiowoningen voor senioren aan de Jan Mertenslaan. Dat meldt het Collectief in een nieuwsbrief.  De vijf bedrijven hebben de krachten gebundeld om samen met lokale partijen een antwoord te bieden op de dramatische terugloop van bedrijvigheid in de regio. Ook zijn er bij woningcorporatie Casade en het gemeentebestuur voorstellen gepresenteerd voor de bouw van ca. 40 starterswoningen in plan de Beljaart voor een koopsom van minder dan € 150.000. “We staan al sinds in de startblokken en willen graag de slogan ‘in Dongen doen we dingen samen’ in de praktijk brengen”, aldus het Collectief. 

Architect Kees Jacobs, kartrekker van het Bouwcollectief Dongen, legt uit: ” Bij woningcorporatie Casade en het gemeentebestuur is op 19 maart 2014 een concreet voorstel voor de ontwikkeling van 11 patiowoningen voor senioren in de Jan Mertenslaan neergelegd. Hierop is enthousiast gereageerd, waarbij door woningcorporatie Casade is toegezegd bouwrechten hiervoor ter beschikking te willen stellen. De volledige 
financiering zal dan worden verzorgd door het bouwcollectief.”
Enquête
Uit een enquête die door het Bouwcollectief Dongen is gehouden onder de Dongense bevolking blijkt volgens Jacobs dat er dat voor deze woningen ook volop belangstelling bestaat vanuit de doelgroep. Jacobs: “Daarnaast heeft woningcorporatie Casade te kennen gegeven ook de overzijde van de Jan Mertenslaan samen  met het Bouwcollectief te willen ontwikkelen. Door het Bouwcollectief zal dan ook onderzocht worden in hoeverre een herontwikkeling van de pastorie mogelijk is om zodoende de Jan Mertenslaan binnen afzienbare termijn af te ronden.”
bouwcollectief
De ondernemers van Bouwcollectief Dongen
40 starterswoningen
Het Bouwcollectief heeft daarnaast ook nog plannen voor 40 starterswoningen in de Beljaart voor een koopsom van minder dan € 150.000,- “Bij woningcorporatie Casade en het gemeentebestuur zijn hiervoor begin maart 2014 voorstellen gepresenteerd.  De woningtypes hebben een energieverbruik van slechts enkele tientjes per maand. 
In het ontwerp zijn mogelijkheden opgenomen voor het maken van een eigen indeling, materiaalkeuze en uitbreidingsmogelijkheden. Dit maakt de woning ook uitermate geschikt als CPO project. Het betreft een 3-kamer en 4-kamer woning. Uit onze enquête is gebleken dat voor dit type woning in deze prijsklasse in huur en/of koop een grote 
belangstelling bestaat onder jongeren, studenten, alleenstaanden en kleine gezinnen. 
Het collectief heeft tevens aangegeven voor dit project als risicodrager te willen optreden.” aldus Kees Jacobs, die afsluit met een oproep aan betrokken partijen: “Helaas kunnen wij nog geen concrete bouwplannen voorleggen, maar vertrouwen erop dat slagvaardig optreden van alle partijen een solide basis vormen onze economie weer op gang te trekken.”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen