Rijnstraat definitief afgesloten

Foto:

De verbinding van de Rijstraat met de Westerlaan wordt binnenkort definitief afgesloten. Op dit moment is deze doorgang voorzien van een bussluis. Deze dateert uit 1997 en is  technisch gezien versleten. Dat resulteert in steeds meer storingen en oplopende onderhoudskosten. Het plaatsen van een nieuwe sluis vraagt een investering van € 61.500,- en dat wordt de gemeente een beetje te gortig. Een en ander heeft wel gevolgen voor de buurtbuslijn. Enkele haltes gaan verdwijnen.

Er heeft overleg plaatsgehad met provincie (bevoegd gezag toegankelijke bushaltes), vervoersbedrijf Veolia en de wijkraden West 1 en West 2.  Vastgesteld is dat het gebruik van de bussluis en de buslijn zeer beperkt is (alleen buurtbuslijn 198). Het bedrag voor vervanging van de sluis ten opzichte van het gebruik ervan, is niet in verhouding en daarmee maatschappelijk niet verantwoord, aldus de betrokkenen. 
Ook is er overleg geweest met de hulpdiensten brandweer en ambulance. Zij vinden het niet nodig om de aansluiting van de Rijnstraat op de Westerlaan te handhaven. De werkzaamheden voor het realiseren van een nieuwe, vaste afsluiting (berm en haag worden doorgetrokken) worden gecombineerd met reeds geplande asfalterings- en rioleringswerkzaamheden in het laatste kwartaal van dit jaar. 
Buurtbuslijn 198 wordt deels verlegd naar de Middellaan, waar ook de regionale buslijn 127 rijdt. Beide haltes liggen centraal ten opzichte van de woonwijken west 1 en 2 centraal, zijn toegankelijk, voorzien van abri’s en fietsparkeergelegenheid. Hiermee komen de toegankelijke haltes in de Rijnstraat, Trappistenstraat en de Rembrandtstraat te vervallen (als gevolg van verleggen lijn buurtbus).
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen