Dongen viert Dag van de Mantelzorg: ‘Even op adem komen’

Maandag 10 november is de Dag van de Mantelzorg. Een dag om al die mensen die langdurig voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis zorgen te eren. Ze geven de zorg omdat ze een persoonlijke band hebben met de zorgvragers. Maar soms hebben ze even tijd voor zichzelf nodig. Daarom organiseert de Werkgroep Mantelzorg van ContourdeTwern, voorheen Stichting Richting, een verwenavond in de Cammeleur.

Het thema van de avond is ‘Even op adem komen’ en de werkgroep heeft voor een leuk programma gezorgd. De avond begint om 19.30 uur met een ontvangst met koffie en thee. Daarna geeft wethouder Piet Panis een toelichting op het mantelzorgbeleid in de gemeente Dongen. Een belangrijk onderwerp, omdat de rol van de mantelzorger door de invoering van de nieuwe wetten met ingang van 1 januari 2015  alleen maar groter wordt. Er wordt momenteel hard gewerkt aan het opzetten van een beleid om de mantelzorgers zo goed mogelijk te ondersteunen. Om 20.00uur begint de voorstelling ‘Wankel’ door het Dansnest. Daarna zijn er drankjes en lekkere hapjes. De avond wordt afgesloten met een loterij met mooie prijzen en om 22.00 uur gaat iedereen  naar huis met een persoonlijke attentie.

Aanmelden
In verband met de organisatie is aanmelden nodig. De toegang is gratis. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 november door te bellen naar: 0162 314138. Mailen kan ook: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen