De Karavaan: heel Brabant in beweging voor de eigen sportclub

Foto:

Een nieuw sportevenement, om amateurverenigingen te ondersteunen bij het verbeteren van hun club.  Dat is De Karavaan, een initiatief van de provincie Noord-Brabant en Team Brabant Sport. Jong talent en gearriveerde topsporters gaan samen helpen om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor sportverenigingen in heel Brabant. De aftrap (Le Grand Départ) van De Karavaan is op zondag 9 november in het provinciehuis in ’s-Hertogenbosch. De finale (l’Arrivée) van de Karavaan is in het voorjaar met een dag die zindert van sportiviteit, door heel Brabant. Aanmelden voor Le Grand Départ kan nog tot en met vrijdag 31 oktober.

Topsporters
Een nieuw scorebord, nieuwe ballen of netten. Of werken aan toegankelijkheid voor minder valide clubgenoten: het zijn allemaal dingen die extra geld kosten. Geld dat een amateur sportvereniging vaak niet heeft. Daar kan De Karavaan helpen! Onder het motto ‘Heel Brabant Sport’ nodigen zeven topsporters uit Brabant clubs uit om mee te doen. Een jong talent wordt gekoppeld aan een topsporter. De topper bepaalt de uitdaging die ze samen aangaan, en alle amateursporters, jong en oud, mogen daarbij aansluiten tijdens l’Arrivée. Hier laten zij zich voor sponsoren.  
In een paar maanden tijd moet zo veel mogelijk sponsorgeld worden binnengehaald. In het voorjaar eindigt de actie met een spectaculaire dag waarbij de uitdagingen worden uitgevoerd, op zes plekken in heel Brabant. Een wielerpeloton, onder leiding van Marianne Vos, verbindt de locaties met elkaar. Aan het eind van deze dag wordt bekend gemaakt hoeveel projecten er bij de verschillende sportverenigingen gerealiseerd zijn.
Goed doel 
Gedeputeerde Brigite van Haaften (Cultuur en Samenleving) rekent op groot enthousiasme bij de clubs. “We koppelen iets dat ze graag doen, namelijk sporten, aan een goed doel: hun eigen club. Met ons sportplan zijn we al vier jaar heel actief bezig om sport in Brabant naar een hoger plan te tillen, en om elke Brabander aan het sporten te krijgen. Ik weet zeker dat De Karavaan daarbij gaat helpen.”
Ook Marianne Vos, de captain van Team Brabant Sport, heeft er zin in:  “Met de Karavaan kunnen wij als topsporters iets terugdoen voor de clubs die van ons kampioenen hebben gemaakt.  Ik hoop dat zo veel mogelijk clubs meedoen, en dat ze zich deze week nog aanmelden voor de kick-off. Samen zetten we heel Brabant in beweging!”
Aanmelden
Aanmelden voor de kick-off op 9 november kan nog tot en met vrijdag 31 oktober, via www.brabant.nl/dekaravaan. Op dit adres kunnen clubs ook vanaf 9 november het project aanmelden waarvoor ze sponsors gaan zoeken. Welke zeven uitdagingen er komen, wordt nog dit jaar gemeld. Vanaf half januari kunnen clubs en clubleden zich inschrijven voor een uitdaging naar keuze. Iedereen die bij de kick-off aanwezig is, krijgt daarvoor een herinnering. Uiteraard zijn ook de topsporters aanwezig op 9 november. De Karavaan is ook te volgen op Social media: twitter.com/KaravaanBrabant en facebook.com/karavaanbrabant 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen