Looiersplein krijgt gratis WIFI-punt

Foto:

De kogel is door de kerk: er komt definitief gratis WIFI op het Looiersplein. Dat heeft het College van B&W besloten en hiermee vervult ze een wens van de klankbordgroep Herinrichten Looiersplein en van de politieke partijen.

‘Verbinding kunnen maken met internet is tegenwoordig een haast niet weg te denken faciliteit in de openbare ruimten. Het geeft bezoekers de gelegenheid online informatie op te vragen en actuele zaken te volgen’, zo motiveert het College zijn besluit.

Het College denkt dat deze voorziening op korte termijn gerealiseerd kan worden; bovendien kost het niet heel veel geld. Het College gaat kijken of op nog meer plaatsen in Dongen gratis WIFI gerealiseerd kan worden. Ze denkt daarbij aan de omgeving bij de nieuwe MFA, het park Vredeoord en het Wilhelminaplein, en eventuele winkelstraten of andere belangrijke plekken in Dongen, Dongen Vaart en ’s Gravenmoer. Het College ziet nog een voordeeltje in zo’n gratis WIFI-voorziening. ‘Het biedt tevens kansen voor de veiligheid in het algemeen, want met deze techniek is het mogelijk om (web)camera’s te plaatsen als dat gewenst is’.

Door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen