CDA wil noodfonds voor alle Dongenaren

Het CDA heeft grote moeite met het verdwijnen van het Solidariteitsfonds in Dongen.  Het Noodfonds dat daarvoor in de plaats komt, is volgens het CDA veel te beperkt.  De fractie vreest dat mensen hierdoor buiten de boot gaan vallen.  ‘Het Solidariteitsfonds was voor alle Dongenaren, het Noodfonds is alleen voor de minima. Wat nu als iemand bijvoorbeeld een partner verliest en tijdelijk een financieel steuntje in de rug moet krijgen? Dat kan met dit nieuwe noodfonds niet meer’ zo zette  CDA-woordvoerder Rob Huijben (foto boven)  de zaak op scherp.

De partij had samen met de PvdA een amendement ingediend om het Noodfonds voor alle Dongenaren bereikbaar te houden en niet alleen voor de minima. ‘Iedereen kan in een financiële noodsituatie terechtkomen en iedereen moet dus ook geholpen kunnen worden’zo luidde de strekking van het amendement. CDA en PvdA konden de andere fracties niet overtuigen. Voor hen was het allerbelangrijkste dat er in ieder geval een sociaal vangnet blijft behouden. In het Noodfonds wordt  tot en met 2016 elk jaar
€ 10.000 gestort. 
Het amendement haalde het dan ook niet. Rob Huijben was duidelijk teleurgesteld over de reactie van de andere partijen. ‘Door deze beslissing van de raad gaan Dongenaren buiten de vallen. Er komt een gat in het sociaal vangnet. Wij kunnen daarom niet anders dan tegen stemmen. De PvdA stemde uiteindelijk wel voor het  voorstel. 
door: Bernadette Klerx
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen