Dongen verwelkomt nieuwe Nederlanders

Foto:

Vandaag wordt op meerdere plaatsen in Nederland aandacht besteed aan het feit dat op 15 december de de Landelijk naturalisatiedag wordt gevierd. Ook in Dongen was er een bijeenkomst in het gemeentehuis, waar  burgemeester René van Diessen een aantal Dongenaren ontving, die het afgelopen jaar door naturalisatie of door optie het Nederlanderschap heeft gekregen. Tijdens een informeel samenzijn werd onder het genot van een kopje koffie met warme appeltaart stilgestaan bij deze belangrijke mijlpaal. 

Het afgelopen jaar zijn er een 25-tal Dongenaren door naturalisatie of optie Nederlander geworden. Negen van hen hadden de uitnodiging van de gemeente Dongen aanvaard om samen met enkele familieleden tijdens de informele bijeenkomst aanwezig te zijn. Burgemeester van Diessen heette de kersverse Nederlanders welkom: “ik hoop dat u er trots op bent om Nederlander te zijn. U heeft een heel traject doorlopen met diverse cursussen op het gebied van taal en inburgering en mag zich sinds kort Nederlander noemen waardoor  bijvoorbeeld uw stem bij verkiezingen ook meetelt.  Ik hoop dat u er trots op bent om Nederlander te zijn”
Nadat de nieuwe Nederlanders zich hadden voorgesteld kregen zij van de gfemeente een presentje mee en ging de bijeenkomst nog een tijdje informeel verder. De aanwezige Dongenaren die afgelopen jaar het Nederlanderschap ontvingen komen uit diverse delen van de wereld, nl. uit Irak, Peru, Zuid-Soedan, Thailand, Armenie, Kenia en Bangladesh.
Foto: Jan Stads / Pix4Profs
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen