Musis Event Winterconcert, warme klanken in een sfeervolle entourage.

Het harmonieorkest (uitgebreid met een popcombo) van de Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum organiseert in samenwerking met Popkoor Spirit het Musis Event Winterconcert. Op zaterdagavond 20 december (aanvang 20.00 uur) vindt in de markante en prachtig uitgelichte Laurentiuskerk het concert plaats. Warm u deze winter op tijdens het Musis Event Winterconcert!

De dirigenten Robert van Enschot en Tom Mordang van respectievelijk het harmonieorkest en het popkoor hebben in gezamenlijk overleg met de beider muziekcommissies een mooi en zeer afwisselend programma samengesteld. Er staan achttien muziekstukken op de muziekstandaard van de muzikanten. Het wordt oprecht genieten van heerlijke herkenbare muziek in een sfeervolle ambiance. Om een tipje van de muzikale sluier op te lichten: ‘Viva la Vida’(Coldplay), ‘Hey Brother’ (Avicii) en ‘Oceaan’ (Racoon) zijn toch pareltjes voor het oor, maar ook de ingetogenere muziek zoals ‘Hallelujah’ (Leonard Cohen) en ‘Laat me’ (Ramses Shaffy) staat op het programma. Tijdens ‘Morceau de Concert’ wordt de solo op hoorn verzorgt door Remon Aarts. Vanzelfsprekend komt zo kort voor de feestdagen ‘Do the know it’s Christmas time’ van Band Aid ook voorbij. Kortom, een kleurrijk pallet van heerlijke en bekende muziekstukken, een genot voor het oor.
‘We zijn direct na de zomervakantie gestart met de repetities voor dit winterconcert’, aldus Robert van Enschot, dirigent van het harmonieorkest. ‘Het is mijn eerste grote project met dit orkest en ik moet zeggen het smaakt naar meer. Maar dat komt in 2015 helemaal goed met een vol programma vanwege het 175-jarig jubileum’, sluit van Enschot af. Ook het achttien leden tellende Popkoor Spirit, onder leiding van Tom Mordang, is na hun grootse project ‘Quattro Temi’ gestart met de voorbereidingen voor deze bijzondere samenwerking met Musis Sacrum. Het harmonieorkest is voor dit project uitgebreid met een popcombo: Lars Kemmeren (toetsen), Jorik Bosters (basgitaar), Jesse Pfrommer (slaggitaar), Emiel Broeders en Tim Emmen verzorgen het slagwerk. Zij begeleiden zowel het harmonieorkest als ook het popkoor. 
De presentatie is deze avond in handen van Yves Poiesz, in het dagelijks leven manager van Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder in Waspik. Voor Musis is hij echter geen onbekende, vanuit zijn vorige functie (manager Donckhuys) was hij een van de contactpersonen voor de vereniging met betrekking tot de planning van de vele activiteiten dit jaar maar ook het komend jubileumjaar. Hij zorgt er voor dat u tijdens dit concert diverse wetenswaardigheden over de muziekstukken te weten komt. 
De bezoekers van het concert worden in het naastgelegen Jeugdcentrum De Poort ontvangen en via de ‘rode loper’ naar de kerk geleid. Als extra service ontvangen de aanwezigen in de pauze een gratis kopje koffie of thee naar keuze, ook de garderobe en programmaboekje alsmede toegang tot de ‘afterparty’ in De Poort zijn bij de entreeprijs van slechts €7,50 inbegrepen. Er zijn helaas een beperkt aantal plaatsen in de kerk beschikbaar, haast u indien u bij dit warme winterconcert aanwezig wilt zijn. 
Toegangsbewijzen zijn verkrijgbaar bij DA Ingrid (Looiersplein) en via de website van Musis Sacrum www.musissacrum.com. Het belooft een heerlijk avondje uit te worden, geheel verzorgd door twee enthousiaste Dongense verenigingen, een mooie opmaat voor de gezellige feestdagen
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen