Adembenemende zoektocht naar het verleden bij Cinemaclub Dongen

Foto:

Op maandag 3 november vertoont Cinemaclub Dongen de film “Incendies” in het Dongeparktheater van de Volckaert. Als twintiger-tweeling Jeanne en Simon Marwan na het overlijden van hun moeder Nawal zich bij de notaris melden om haar testament te openen, blijken er twee verrassingen in te zitten: een brief te bezorgen aan hun vader, van wie ze dachten dat hij dood was, en een brief voor hun broer van wiens bestaan ze niets wisten.

Zo begint de tocht terug naar hun geboortegrond in het Midden-Oosten en een onderzoek naar het verleden van hun gesloten moeder, die daar altijd over gezwegen heeft. De zoektocht speelt zich af met de oorlog op de achtergrond. Dit  geeft het verhaal een extra dimensie en door het ontbreken van een plaatsaanduiding ook iets universeels, maar de film houdt zich met name bezig met thema’s als lotsbestemming en de wijze waarop je afkomst voor een groot deel bepaalt wie je zelf bent. Deze thema’s komen in de film aan bod in de vorm van een spannende thriller met verschillende wendingen  waardoor Incendies niet alleen een belangrijke film is die tot nadenken stemt,maar ook altijd blijft boeien met een ontknoping die als een mokerslag aankomt.

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur.  Losse verkoop € 6,50 (CJP/CKV€ 5,00) of voor de echte liefhebber: door het kopen van een 10-voorstellingenkaart voor € 50,00 wordt men tevens lid van de cinemaclub. 
Voor het volledige programma: www.cinemaclubdongen.nl
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen